Economic

Ministrul Economiei: „Un milion de măști chirurgicale produse zilnic, în România”

Ministrul Economiei: „Un milion de măști chirurgicale produse zilnic, în România”. Virgil Popescu a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, un milion de măşti chirugicale vor putea fi produse pe zi în România. Acesta a menţionat companiile care pregătesc această perioadă linii speciale de producţie pentru astfel de echipamente.

„ Inclusiv compania noastră, a Ministerului Economiei, ROMARM, din industria de apărare, este în curs de aducere a patru linii de producţie de măşti chirurgicale şi măşti FFP2. Eu cred că săptămâna viitoare vor fi puse în funcţiune şi Compania ROMARM va putea produce în jur de 500 de mii de măşti pe zi, alături de acel mare producător din Marmureş, care va produce exact până în 15 aprilie tot 500 de mii de măşti pe zi, practic o producţie foarte mare în două companii, de 1 milion de măşti chirurgicale pe zi”, a declarat Virgil Popescu.

Ministerul Apărării a pus la punct o modalitate rapidă de certificare pentru cei preocupaţi să producă noi aparate de ventilare mecanică, atât de necesare pentru tratarea pacienţilor cu forme grave de COVID-19 , a mai precizat ministrul economiei, conform RADOR.