Social

Ministrul Educației, anunț despre cursurile online și notele din catalog

Ministrul Educației, anunț despre cursurile online și notele din catalog. Pe perioada în care școlile sunt încă închise din cauza pandemiei de coronavirus, elevii sunt obligați să urmeze cursurile online.

Până acum cursurile se țineau online sub o formă de recomandare. Acestea au devenit obligatorii pentru toate unitățile de învățământ din România. Ministrul Educației a ținut să adauge, în direct la Digi24, faptul că elevii vor putea să primească și note.

Elevii vor primi note în catalog, doar cu acordul lor sau al părinților

Cursurile online au devenit obligatorii în toate școlile din România. Ministrul Educației a mai spus căă elevii vor primi și note în catalog dacă aceștia și părinții lor sunt de acord. Notele obținute de elevi vor putea fi puse în catalogul fizic doar în momentul în care copiii vor ajunge din nou la școală. Și doar cu acordul lor sau al părinților, în cazul în care sunt minori.

„Referitor la note, da, elevii pot fi notați la momentul în care acești elevi revin la cursuri. Pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă pot fi notați. Iar nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau al părintelui, dacă vorbim despre minori”, a declarat Monica Anisie la Digi24.

Școlile s-ar putea redeschide pe data de 1 iunie, dar în condiții speciale

Ministrul Educației a discutat cu președintele României, Klaus Iohannis, despre un plan de repornire a şcolilor. Cel mai probabil cursurile se vor relua de la începutul lunii iunie, însă în condiţii speciale.

Până când copiii se vor reîntoarce în școli, prezența profesorilor şi elevilor, la şcoala de pe internet, va fi monitorizată, anunţă Ministerul Educaţiei, printr-un ordin care conţine instrucţiunile pentru desfăşurarea lecţiilor online.