Social

Ministrul Educației face anunțul momentului pentru profesori! Cu cât cresc salariile în 2024?

Ligia Deca, sursa foto Stirile ProTv
sursa foto arhiva companiei

Ligia Deca a detaliat noile perspective salariale pentru cadrele didactice în urma celei mai recente majorări.  Ministrul Educației a anticipat că în anul 2024 se preconizează o creștere de 20% a salariilor din învățământ. Această majorare va fi implementată progresiv. Astfel, veniturile vor fi cu 50% mai mari decât în iulie.

Astfel, anul viitor aduce schimbări semnificative în privința remunerației pentru profesori

„Am avut anul acesta o creştere medie de 30%. Există ordonanţa din vară care vorbea de o creştere de 50% de la 1 ianuarie, raportată la noua grilă pentru educaţie care, din păcate, nu este încă în vigoare pentru că Legea salarizării unitare nu este finalizată.

În acest context, Guvernul şi federaţiile sindicale ale cadrelor didactice şi ale personalului din învăţământ au discutat, în ultimele săptămâni, care ar fi o creştere realistă bazată pe posibilităţile din anul viitor, dar care să şi arate semnul de respect pe care îl avem pentru profesia didactică.

Din ultimele discuţii, s-a desprins un posibil 20% ca procent de creştere pentru anul 2024. Nefiind încă finalizate discuţiile referitoare la etapele de acordare, ceea ce ar însemna că avem o creştere de peste 50% faţă de salarizarea care exista înainte de luna iunie a acestui an„, a spus Ministrul Educației, potrivit DailyBusiness.