Social

Ministrul Educației. Precizări despre data examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională

Ministrul Educației. Precizări despre data examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională. Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat când va avea loc Bacalaureatul de anul acesta.

„Specialiștii au evaluat mai multe scenarii care țin cont de contextul pandemiei. Așteptăm să vedem care sunt deciziile Comitetului pentru situații speciale de urgență. Și, în funcție de ce ni se comunică, vom face publice scenariile.

Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență. Așteptăm să vedem dacă acel moment este unul prielnic astfel încat sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol. Nu putem avansa o dată, dar în momentul în care Comitetul pentru situații speciale de urgență ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească, atunci vom începe cursurile (…)”, a declarat Monica Anisie, prin legătură telefonică, la B1 TV.

Materia pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională este cea din semestrul I

„Atât Bacalaureatul, cât și examenul de Evaluare Națională, preconizăm că vor avea loc în luna iulie (…) Noi nu vorbim de amânare, ci de un calendar realizat de specialiștii din ministerul Educației, realizat în așa fel să nu afecteze în niciun fel situația elevilor, care sunt puși în fața acestor examene,” a declarat Anisie.

„Ministerul Educației a anunțat și a publicat programele pentru examenele naționale. Se găsesc și în Monitorul Oficial. Am convenit cu partenerii noștri educaționali ca materia pentru Bacalaureat și pentru Evaluarea Națională este cea de până la finalul semestrului I. În orice situație, în orice scenariu, anul școlar se încheie. În toate statele europene, anul școlar se va încheia mai târziu” a ținut să precizeze ministrul Educației.