Știri pe scurt

Ministrul Mediului a aprobat două programe finanțate din PNRR, în valoare de 155 de milioane de euro

Sursă foto: Octav Ganea
Sursă foto: Octav Ganea

În cadrul Planului Național de Redresare și Rezilienţă (PNRR), ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a semnat două contracte de finanțare cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) în valoare de peste 155 de milioane de euro.

„Investiţiile sunt realizate în cadrul Componentei C2 „Păduri şi protecţia biodiversităţii”, din PNRR, şi au în vedere actualizarea planurilor de management aprobate, identificarea zonelor potenţiale de protecţie strictă în habitate naturale terestre şi marine, dar şi reconstrucţia habitatelor de pajişti în ariile naturale protejate”, se arată într-un comunicat al MMAP, remis miercuri Agerpres.

În primul contract de finanțare care a fost semnat, cel puțin 250 de zone naturale protejate vor fi actualizate în conformitate cu Ghidul de elaborare a planurilor de management și cadrul metodologic agreat de Comisia Europeană în 2020 pentru detalierea obiectivelor specifice de conservare pentru habitate și specii. Prin urmare, se va asigura cartarea și inventarierea distribuției habitatelor și speciilor pentru a determina starea lor de conservare și obiectivele de conservare specifice.