Info Actual > Diverse > Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, mort în timpul unui exercițiu
Diverse

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, mort în timpul unui exercițiu

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, mort în timpul unui exercițiu

Evgheni Zinitcev, ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, un fost ofiţer din serviciul de pază al preşedintelui Vladimir Putin, a murit în timp ce salva o persoană la un antrenament, a anunţat miercuri ministerul său, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Ministrul, în vârstă de 55 de ani, „a murit tragic în timpul serviciului, la Norilsk, în cursul unui exerciţiu interministerial de protecţie a zonei arctice, salvând viaţa unei persoane”, se precizează în comunicatul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, trimis la agenţia oficială de presă Tass.

Margarita Simonian, redactor şef al postului de televiziune pro-Kremlin RTZinitcev , a precizat pe canalul său de Telegram că ministrul se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă.

„Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce se întâmplă în momentul în care Zinitcev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci”, a mai precizat ea.

La întrebările transmise de presă, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că şeful statului a fost informat despre acest accident.

Evgheni Zinitcev, ministru din 2018, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în cadrul diferitelor servicii de securitate ruse. Cea mai mare parte a fost în serviciul însărcinat cu gărzile de corp ale preşedintelui Vladimir Putin, conform biografiei sale publicată de agenţiile de presă ruse.

Zinitcev a fost și director adjunct al FSB

Zinitcev a servit şi în KGB, în ultimii ani ai URSS. Apoi, în 1991, a intrat în serviciul de protecţie a personalităţilor (FSO).

Începând cu 2006, el a activat în serviciul de securitate al preşedinţilor Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev.

În 2014, a devenit şeful adjunct al departamentului de luptă împotriva terorismului al serviciilor de informaţii (FSB).

Din 2016 şi până la numirea sa la conducerea Ministerului pentru Situaţii de urgenţă în 2018, Zinitcev a ocupat postul cheie de director adjunct al FSB.