Diverse

Minunea din usturoi. Nutriționist: Am să vă spun secretul meu de gospodină

Minunea din usturoi. Nutriționist: Am să vă spun secretul meu de gospodină

Minunea din usturoi. Anca Hâncu, nutriționist, a dezvăluit care este secret său de gospodină pentru un mujdei sănătos.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.

Experții de la Asociația Americană a Medicilor de Familie au descoperit, în urma unor studii de laborator, că amestecul de usturoi cu miere este un remediu extrem de eficient în combaterea mai multor boli.

O caracteristică foarte important a acestei combinații este stimularea imunității, contribuyind la menținerea unui corp sănătos și puternic.

USTUROIUL

Usturoiul aduce o listă lungă de beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante puternice. Usturoiul conține un compus numit alicină, care s-a dovedit că ajută la scăderea nivelului de colesterol, previne coagularea sângelui și are proprietăți anti-cancer și efecte anti-microbiene.

Usturoiul are puține calorii, dar este bogat în substanțe nutritive, conținând mangan, vitamina B6, vitamina C, seleniu și fibre. Este un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. S-a constatat că o doză zilnică de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, reducând în același timp durata medie a simptomelor de răceală cu 70%, arată nutriționistul David Wolfe.

CUM SE OBȚINE AMESTECUL DE MIERE CU USTUROI

Cunoscutul nutriționist american David Wolfe are o rețetă pentru pasta din miere cu usturoi, remediu natural de casă pentru a vă stimula sistemul imunitar și a vă menține corpul sănătos:

Ingrediente:

3-4 câței de usturoi
O ceașcă de miere naturală
Un borcan cu capac de sticlă.

PREPARAREA:

Nu curăța cățeii de usturoi! Pune-i într-un borcan și toarnă încet mierea peste ei, ca să nu rămână bule de aer. Ai grijă ca acei câței de usturoi să fie acoperiți de miere. Acoperă bolul cu o farfuriuță și lasă-l așa câteva zile, fie în frigider, fie pe masă la temperatura camerei. Apoi, consumă mierea!, potrivit dcmedical.ro