Actual

Minunea lui Dumnezeu pentru Gigi Becali! Veştile bune sunt și pentru suporterii echipei FCSB

Minunea lui Dumnezeu pentru Gigi Becali! Veştile bune sunt și pentru suporterii echipei FCSB

Echipa FCSB va putea să joace pe stadionul Ghencea din București, acolo unde dispută meciurile de acasă doar CSA Steaua. Decizia aparţine Camerei Deputaților care a adoptat luni, în calitate de for decizional, o lege care permite acest lucru.

Minunea lui Dumnezeu pentru Gigi Becali! Veştile bune sunt și pentru suporterii echipei FCSB

Gigi Becali nu s-a rugat degeaba la Dumnezeu, fiindcă i-a îndeplinit dorința. A râvnit mereu să-şi readucă fotbaliştii pe stadionul din Ghencea și iată că în postul Crăciunului, Cel de Sus le-a luminat mințile parlamentarilor și au decis.

Legea votată prevede că administratorii bazelor sportive care fac parte din domeniul public sau privat al statului și al unităților administrativ-teritoriale „aparținând instituțiilor din cadrul sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națională, pot pune la dispoziție comunităților locale, persoanelor fizice și/sau juridice interesate bazele și/sau instalațiile sportive deținute în administrare pe baza unui tarif care să asigure cel puțin cheltuielile administratorului ocazionate de respectiva activitate”.

„Am văzut că orgoliile exagerate ale unor oameni pot bloca folosirea unor baze sportive noi, construite de statul român, din banii românilor (…) acesta este motivul pentru care am depus în proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului adoptat astăzi un amendament prin care să facilităm accesul tuturor celor care doresc la bazele sportive ale statului. Până acum, era practic imposibil din cauza birocrației ca cineva să aibă acces, contra cost desigur, la o bază sportivă.

Prioritatea este ca oricine face sport în mod organizat – copii, juniori, adulți, să poată folosi mai ușor o bază sportivă modernă. Și da, mă bucur că această lege va pune punct și uneia dintre cele mai mari rivalități din fotbalul românesc. Cred că a venit timpul ca și în România rivalitatea să fie înțeleasă doar în termeni sportivi, iar echipele să poată împărți fără probleme același stadion. Dacă au putut Roma și Lazio sau Inter cu Milan, sunt convins că vor putea și Steaua cu FCSB”, a scris pe Facebook, după vot, liderul PSD.

Marcel Ciolacu afirmase lunile trecute că se va implica personal pentru ca FCSB să poată juca pe noul stadion din Ghencea.

La începutul lunii noiembrie, Gigi Becali,  finanțatorul FCSB-ului, a anunțat că a avut o discuție cu Marcel Ciolacu, iar președintele Camerei Deputaților i-a promis că va rezolva problema stadionului.

La vremea respectivă, proiectul de lege inițiat de USR privind transparența utilizării bazelor sportive publice fusese adoptat în Senat și urma să intre în dezbatere la Camera Deputaților.