Actual

Mircea Geoană dă semne că va candida la prezidențiale! „Lumea așteaptă un calibru”

mircea geoană
sursa foto: arhiva companiei

Geoană, Secretar General Adjunct al NATO, a discutat într-un interviu la Sinteza Zilei aspecte cheie ale politicii interne și internaționale. A evidențiat importanța alegerilor prezidențiale din acest an, subliniind complexitatea contextului politic și schimbările globale. Acesta a subliniat că românii caută un lider experimentat într-un moment dificil.

Criticând absența candidaților de calibru, a subliniat nevoia unei figuri prezidențiale puternice și a respins compromisurile politice, insistând asupra identității sale. Avertizând împotriva manipulărilor politice, Geoană a susținut că alegerea președintelui este vitală și că combinațiile politicianiste nu vor convinge poporul.

,,Românii știu că alegerea președintelui în acest an este cea mai importantă alegere prezidențială din ultimii 25 de ani. Fără îndoială. De ce? Pentru că lucrurile-s complicate. Pentru că e final de regim politic, pentru că se schimbă lumea, că avem război colo, avem război în sud, lucrurile sunt complicate”, a zis Mircea Geoană.

Este prima dată în istoria de 25 de ani a alegerilor românești când nu se știu candidații la prezidențiale din partea partidelor românești, parlamentare. Prima dată. Suntem în luna – aproape martie. Am mai devansat și alegerile pentru septembrie, din motive pe care poate le vom comenta.(…)

Pentru că este evident că nu au candidați de calibrul pentru a putea fi aleși de către români într-un moment atât de complicat.

Mircea Geoană își anunță tacit canditatura la prezidențiale

Eu sunt eu. Eu nu mă dezic de cine sunt și de cine am fost. Nu mă dezic nicio secundă. Eu nu spun că ei nu sunt buni sau n-ar fi buni pentru partid, pentru guvern, pentru acel tip de nivel. Nu e o problemă, n-avem nicio nicio dispută aici. Dar pentru președinte lumea așteaptă un profil, un calibru, un tip de experiență, un tip de soliditate pe care ei nu o văd astăzi în aceste partide.

Pentru asta amână și de-asta încearcă tot soiul de combinații politicianiste în speranța că poporul și oamenii vor putea să meargă pe o astfel de variantă. Nu vor merge acolo. Pentru că românii conștientizează de fiecare dată, mai ales acum, că alegerea președintelui este o problemă de importanță istorică pentru viitorul acestei țări.

Şi de-asta – ia vino, matale la partid. De ce? Eu am fost la partid. Ce să mai caut la partid?

Eu am spus încă o dată și o spun încă o dată, pe toate cifrele, pe toate sondajele, în clipa de față, un candidat independent, care poate să reprezinte întreaga națiune nu doar un partid, are o șansă mai mare să câștige prezidențiala decât un candidat de partid.”, a spus Geoană la Antena3.