Info Actual

Info Actual > Showbiz > Jurnalist celebru, apel public către președintele României. „Ce îl face pe Iohannis să ne vorbească superior-iritat?”
Showbiz

Jurnalist celebru, apel public către președintele României. „Ce îl face pe Iohannis să ne vorbească superior-iritat?”

Presedinele Klaus Iohannis s-a aratat ingrijorat

Jurnalist celebru, apel public către Klaus Iohannis. „Ce îl face pe Iohannis să ne vorbească superior-iritat?” Mirel Curea își arată public nemulțumirea de a fi tutuit, în calitate de cetățean al României, chiar de președintele țării. Într-un editorial pe evz.ro, acesta se întreabă dacă nu cumva Iohannis îi consideră pe români „idioți”.

„Ce îl face pe Iohannis să ne vorbească superior-iritat?”

81„Nu înțeleg, în primul rând, ce anume îl face pe președintele României, Klaus Iohannis, să ne vorbească nouă, românilor, ca unor idioți? Când își formulează sfaturile către popor, cu care apare zilnic pe ecranele televizoarelor, ce anume îl face să ne vorbească superior-iritat, să ne facă cu degetul și să se răstească la noi, adresându-ni-se invariabil în afara normelor de politețe cu, citez dintr-o singură frază, „voi”, „vouă”, „voștri”, „voastre”, așa cum cei mai mulți dintre noi nu vorbim decât celor foarte apropiați și copiilor de grădiniță?”, se întreabă Mirel Curea.

Solicitare publică pentru Klaus Iohannis

Drept pentru care, jurnalistul îi solicită public președintelui României un punct de vedere în care să își explice „atitudinea absolut deplasată”. Atitudine „pe care o afișează din ce în ce mai des și din ce în ce mai agresiv față de români”.

„Domnule președinte al României, Klaus Iohannis,

Aș vrea să aflu de la dumneavoastră care este motivul pentru care, atunci când vă adresați românilor, în toate ocaziile publice, oficiale, fără excepție, le/ne/îmi vorbiți cu „voi”. Este o invitație la tutuială, este o mostră de educație deficitară, este expresia unei incapacități de a vă controla aroganța, este un mod de a vă manifesta disprețul față de români, sau pur și simplu nu stăpâniți limba oficială a țării pe care o conduceți, nu doar ca fond lexical și pronunție, dar și din perspectiva adecvării modalităților de adresare, adică pur și simplu, nu sunteți în stare să folosiți pronumele personale de politețe?

PS Această solicitare o voi adresa mâine președintelui României și pe canalele oficiale. Sper să nu răspundă „de îndată”!”, a mai scris jurnalistul evz.ro.