Info Actual

Info Actual > Showbiz > Mirela Vaida, despre televiziune în vremea coronavirusului: „Au rămas doar emisiunile care se pot face prin Whatsapp și Facebook”
Showbiz

Mirela Vaida, despre televiziune în vremea coronavirusului: „Au rămas doar emisiunile care se pot face prin Whatsapp și Facebook”

Mirela Vaida, despre televiziune în vremea coronavirusului: „Au rămas doar emisiunile care se pot face prin Whatsapp și Facebook”

Mirela Vaida, despre televiziune în vremea coronavirusului. Într-un interviu acordat Click!, simpatica prezentatoare de la Antena 1 a vorbit, printre altele, despre rolul televiziunii în aceste vremuri de criză. Mirela Vaida consideră că televiziunile mai există doar pentru că există comunicarea online.

„Și la noi se fac subiectele tot prin Skype, whatsapp, Facebook sau telefonic. Am limitat absolut toate contactele cu cei pe care nu-i cunoștem. Avem doar invitații permanenți ai emisiunii și nici aceștia nu vin în fiecare zi, ci fac cu rândul. Numărul oamenilor din redacție s-a redus la minimum și de multe ori fac cu rândul, așa că suntem foarte puțini la platou.

Respectăm cu strictețe normele de igienă, avem dezinfectant la intrare, toată lumea este cu măști, cu mănuși, stăm la distanță unii de ceilalți, evităm contactul fizic, dezinfectăm toate suprafețele, se face dezinfecție în fiecare week-end în toate locațiile, în toate platourile de televiziune, în toate studiourile și redacțiile”, a spus aceasta.

„E greu să menții audiențele în acest mod”

Actrița a mai declarat că „producțiile TV au avut deja de suferit, pentru că cele foarte mari, care implicau public numeros în platouri și mulți invitați, dar și serialele au sistat filmările. Au rămas cele care se pot face în câțiva invitați sau cu legături prin Whatsapp și Facebook.

Sunt emisiuni greu de dus în situația asta, pentru că o emisiune în direct presupune să te conectezi tot timpul la realitățile zilnice, să ai invitați. Cum pe aceștia nu-i mai ai fizic, trebuie să înlocuiești cu ceva.

E greu să menții audiențele așa, dar iată că noi am reușit, și suntem în continuare lideri de piață. Suntem aici, pentru că rolul televiziunii, în aceste momente, pe lângă cel de a informa oamenii, mai ales în această perioadă, este și acela de a mai descreți frunțile.

„Cred că, la toamnă, lucrurile vor reveni la normal”

Mirela Vaida consideră că „showbiz-ul este prima industrie care pică în aceste momente, dar și prima care se ridică”. Acesta a mai spus că, atunci când se va afla că am scăpat de această pandemie, românii „vor da năvală în cluburi, în restaurante, la concerte, la spectacole de teatru, iar sălile vor fi arhipline.

Cred că la toamnă lucrurile vor reveni la normal, însă cu o poftă mai mare de viață. Poate cu mai puțini bani, dar cu o poftă mai mare de a ieși, de distracție, pentru că suntem totuși un popor latin și nu putrem trăi în casă și nici la distanță unii de ceilalți. Cred că industria showbiz-ului, chiar dacă nu a dus-o prea bine în această jumătate de an sau a stagnat, își va reveni”.