Diverse

Misterioasele sângerări nazale ale fotbaliștilor români. Naționala României s-a confruntat cu o situație stranie

Misterioasele sângerări nazale ale fotbaliștilor români. Naționala României s-a confruntat cu o situație stranie
Twitter

Moment neașteptat cu câteva minute înainte de începerea partidei de fotbal România – Finlanda din Liga Națiunilor. Doi dintre jucătorii antrenați de Edi Iordănescu au avut probleme de sănătate.

Deian Sorescu a lipsit de la intonarea imnului și de la poza de grup, în timp ce Andrei Rațiu a fost văzut având pansament compresiv în nas. Ambii se confruntaseră cu sângerări nazale, după cum a dezvăluit chiar selecționerul.

Dar care a fost cauza sângerărilor a spus, pentru gsp.ro, o persoană din anturajul echipei naționale: „Ambii au o anume fragilitate capilară nazală. În unele situații, de pildă un traumatism minor, schimbări bruște de temperatură, efort fizic intens, pot declanșa un epistaxis”.

„Finlandezii se uitau cu stopoare la noi”

Deian se lovise la nas la antrenamentele din ziua precedentă, însă staff-ul medical gestionase momentul și dăduse asigurări că nu vor fi probleme. Totuși, imediat după încălzirea dinaintea partidei, acesta a sângerat puernic, iar doctorul abia a reușit să-i oprească sângele.

„Când ne cânta imnul, el era jos la scări, erau doctori, 3-4 persoane, încercând să ajute. Eu eram într-o situație foarte ingrată pentru că nu aveam niciun semn dacă poate continua sau nu, dacă pierdem o schimbare în primul minut, dar a arătat foarte mult caracter și a intrat bine. Iar la Rațiu, efectiv când l-am văzut și pe el mi-a căzut cerul în cap, el nu avea nicio problemă. Vezi un jucător care sângerează și știi de ce, încercăm să îi oprim sângele și în spate începe să îi mai curgă unuia. Jucătorii de la Finlanda se uitau la noi cu stupoare. Amândoi au făcut un efort deosebit”, a dezvăluit Edward Iordănescu la conferința de presă.

România-Finlanda, prima victorie

România s-a impus, sâmbătă, în faţa Finlandei, scor 1-0, în etapa a treia a grupelor Ligii Naţiunilor. Bancu a marcat în minutul 30. Puşcaş a ratat un penalty în prima repriză, iar Niţă a fost salvator în mai multe rânduri. Tricolorii au scăpat cu bine după mai multe ratări ale finlandezilor pe final de meci.

Este prima victorie a României în mandatul lui Edi Iordănescu, la al cincilea meci, şi prima din această campanie a Ligii Naţiunilor.