Info Actual

Info Actual > Showbiz > Misterul a fost deslușit! Cum crede Florin Călinescu că poate fi demonstrată existența lui Dumnezeu?
Showbiz

Misterul a fost deslușit! Cum crede Florin Călinescu că poate fi demonstrată existența lui Dumnezeu?

Misterul a fost deslușit! Cum crede Florin Călinescu că poate fi demonstrată existența lui Dumnezeu?

Misterul a fost deslușit! Florin Călinescu crede că existența lui Dumnezeu poate fi demonstrată pe bază de logică. Actorul a declarat în emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, că „omenirea, când face amor, își dă seama cui aparține”.

„Nu ți se pare curios că chiar dacă unii oameni declară că sunt credincioși, unii chiar sunt evlavioși, unii chiar sunt fanatici, dar absolut toată omenirea când face amor, zice <O, Doamne! Oh, Dumnezeule!>.

Atunci toți suntem creștini supuși. <Dumnezeule!!> Intră una pe ușă, <Doamne Dumnezeule, Iisuse Cristoase!> Atunci, imediat ne aducem aminte cui aparținem. Și așa este și firesc.”

Călinescu a povestit despre momentul în care i s-a făcut rău la „Românii au talent”. Acesta era să ajungă la spital de-adevăratelea, dintr-o simplă farsă. Și atunci am zis <Bă, fii atent, simulez o criză de leșin> și m-am lăsat așa, pe-o parte. Au venit fetele de la echipajul de prim ajutor, repede, mi-au luat tensiunea. Și alea s-au albit la față. Și eu ziceam <Gata, ce mai stați?> Zice <Aveți 19 cu 12.> <Bă, stați puțin, că până aicea a fost glumă.> <Atât aveți. Aveți vâjâilei, aveți..> <Nu, n-am nimic.> Și-am văzut aparatul. După aia, în pauză, mi-am mai luat o dată tensiunea. Era pe acolo. 16 cu 17.”

Florin Călinescu a povestit cum doctorii care l-au consultat i-au spus că, prin prisma meseriei, își creează nu doar stări emoționale, ci și fizice. „Asta oricum a fost înregistrare. Treaba s-a petrecut în octombrie, anul trecut. M-am dus la doctor și mi-au zis: <Din punct de vedere al meseriei noastre de cardiologi, nu vă putem declara bolnav, sub o formă sau alta. Aveți o fire care vă autosugestionați>.

Probabil îmi creez stări. Trebuie și aici să ai grijă. Că poți, într-un acces de ăsta de sinceritate, să faci un AVC sau un infarct. Inima încă e împărțită corect. Am apartament cu patru camere OK. Încă e în bună-stare.”