Actual Showbiz

Moartea lovește din nou în trupa Compact. S-a stins și Leluț, unul din membrii fondatori

Moartea lovește din nou în trupa Compact. S-a stins și Leluț, unul din membrii fondatori
evz.ro

Lumea muzicii din România este în doliu după decesul artistului Leluț Vasilescu, ‘in seara zilei de 23 iunie 2022.

Acesta s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani din cauza unei boli grave cu care se lupta de câțiva ani, potrivit libertatea.ro. În anul 2008, membrul trupei COMPACT suferise un șoc miocardic pe scenă.
Leluț Vasilescu, fost toboșar și membru fondator al trupei Compact, era și cetățean de onoare al orașului Câmpia Turzii.

Cine a anunțat decesul membrului trupei COMPACT

Anunțul privind decesul a fost făcut de primarul din Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan.

Primarul Dorin Lojigan a scris pe pagina sa de facebook:

  • „Am aflat cu profundă tristețe despre trecerea la cele veșnice a unui om extraordinar și un muzician desăvârșit, prietenul meu, Leluț Vasilescu. Membru fondator al trupei Compact, Leluț Vasilescu a avut o carieră de succes și o viață frumoasă de familie. În urma lui, rămân frumoasele melodii pe care generații întregi le-au fredonat și de care ne vom bucura, cu nostalgie, în continuare!”.
  • „Cetățean de onoare al Municipiului Câmpia Turzii, Leluț Vasilescu a promovat, cu drag și mândrie, orașul în care s-a născut, iar pentru el, Câmpia Turzi era, mereu, locul unde revenea cu drag de fiecare dată. În acest moment trist, pentru familia Vasilescu și pentru toți fanii muzicii rock din România, transmit un mesaj de condoleanțe tuturor celor care l-au apreciat pe bateristul trupei Compact, Leluț «Megastarul» Vasilescu!”.

Soarta trupei COMPACT a fost urmărită parcă de blestem

De-a lungul timpului, trupa COMPACT a întâmpinat numeroase tragedii.

Astfel, Leo Iorga s-a stins din viață la vârsta de 54 de ani, în anul 2019, după ce s-a luptat cu cancer pulmonar timp de 9 ani.

În decembrie 2014, Teo Peter, basistul trupei Compact, a murit într-un accident de mașină provocat de un angajat al Ambasadei Statelor Unite la București. După această tragedie, Leo Iorga, coleg de trupă, a luat calea credinței și obișnuia să se roage într-un loc special.

Anterior, în anul 2005, chitaristul Emil Laghia a fost ucis cu sânge rece de iubita lui, iar la o lună distanță, impresarul George Popa a decedat în somn, după ce a făcut infarct.

În anul 2013, Paul Ciuci l-a dat în judecată pe Leo pentru a-l opri să mai folosească în concerte numele Compact, iar în 2016 sentința a fost favorabilă lui Paul.

În anul 2016, s-a stins din viață și primul chitarist al grupului, Marian Manoliu.