Social

Modificări în Codului Fiscal pentru sprijinirea medicilor de familie

Modificări în Codului Fiscal pentru sprijinirea medicilor de familie. Medicii de familie nu vor mai plăti impozit pentru cabinetele medicale, conform proiectului de modificare a Codului Fiscal adoptat decizional de Camera Deputaților. Documentul prevede că toate clădirile în care funcționează cabinete de medicină de familie sunt scutite de la plata impozitului. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie promulgată de șeful statului.

 

Modificări în Codului Fiscal pentru sprijinirea medicilor de familie

Scutire de impozite sau taxe pentru clădirile unităților sanitare publice, precum și pentru clădirile în care funcționează cabinete de medicină de familie reprezintă un ajutor important pentru sistemul medical. Cel puțin pentru medicii de familie, aceste dări la stat reprezentau o povară.

Medicul Adrian Grom, Asociația Județeană din Vaslui a Medicilor de Familie: „Orice degrevare a muncii a medicului de familie este un lucru bun. Judeţul este deficitar la medicii rezidenți și este deficitar la modul serios; comparativ cu acum 10 ani, lucrurile stau mai bine, dar încă mult sub medie.„

Aceasta lege a fost votată de Camera Deputaților, care este for decizional, și urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.