Info Actual > Economic > Moment inedit la negocierile de la Bruxelles. Drulă: Reamintire extrem de puternică a tragediilor care au loc
Economic

Moment inedit la negocierile de la Bruxelles. Drulă: Reamintire extrem de puternică a tragediilor care au loc

Moment inedit la negocierile de la Bruxelles. Drulă: Reamintire extrem de puternică a tragediilor care au loc

Moment inedit la negocierile de la Bruxelles pentru aprobarea proiectelor de autostradă prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul transporturilor, Cătălin Drulă, a dezvăluit într-un interviu la TVR că a desenat crucile de pe DN 2, București – Bacău – Suceava, la negocierile cu oficialii Comisiei Europene pentru aprobarea finanțării autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, șoseaua de mare viteză urmând să preia traficul de tranzit între București și județele din Moldova.

Moment inedit la negocierile de la Bruxelles. Cătălin Drulă: Pot să vă spun ceva inedit. Am fost în aprilie la Comisia Europeană să negociem pentru programul PNRR și am discutat despre autostrada A7, care este paralelă cu DN2 și practic va fi o autostradă, un drum de mare viteză. În toată Moldova DN2 va rămâne un drum folosit doar pentru un trafic local.

La un moment dat, în expunerea mea, am desenat linii pe hârtie și am desenat crucile alăturate, o reamintire extrem de puternică a tragediilor care au loc; argumentam depre singuranță rutieră, pentru că siguranța rutieră e foarte importantă pentru Uniunea Europeană.

DN 2 București – Bacău – Suceava este, potrivit statisticilor Poliției Rutiere, cea mai periculoasă șosea din România, pe un traseu de aproximativ 400 de km există doar 17 km de autostradă, transmite RRA.