Lifestyle

Momente de teroare pe pârtia din Predeal. Câțiva schiori au dat nas în nas cu un urs

Momente de teroare pe pârtia din Predeal. Câțiva schiori au dat nas în nas cu un urs

Pârtia Cocoșul din Predeal putea să devină locul unei drame, dacă un bărbat nu ar fi salvat situația! Câțiva români ce schiau pe pârtia Cocoșul din Predea au avut ghinionul de a se întâlni cu un urs ”plimbareț”. Un monitor de schi a reușit să îndepărteze un urs sălbatic de lângă un grup de turiști veniți la schi.

Un bărbat curios i-a avertizat pe ceilalți schiori să se oprească, ca animalul sălbatic să se întoarcă în pădure, însă acesta a fost intrigat de prezența oamenilor și s-a apropiat la doar câțiva metri de grup.

Cum s-a terminat aventura ursului?

Din imaginile surprinse, ursul nu părea agresiv, ci avea chef de joacă. Monitorul de schi și-a dat seama cât de periculoasă poate deveni situația și a început să-l atragă departe de restul oamenilor. Animalul s-a îndreptate atenția către instructorul de schi, care se menține la o distanță destul de mare pentru a nu-și pune viața în pericol.

În tot acest timp, el îi avertizează pe schiorii de la baza pârtiei să fugă din calea ursului. Situația s-a încheiat cu bine după aproape zece minute.

Experiența și-a spus cuvântul în această situație

Experiența și-a spus cuvântul în această situație, iar totul a devenit o întâmplare pe care nimeni din cei implicați nu o va uita prea curând!

Ursul a fost ademenit într-o cușcă, fără să fie necesară tranchilizarea sa și a fost dus în județul Bihor, unde a fost lăsat liber în natură, pe un fond cinegetic suficient de mare pentru a nu mai interacționa cu oamenii.

Incidentul nu a fost unul izolat deoarece în urmă cu o săptămână, un pui de urs a fost filmat în timp ce traversa o zonă în care se aflau turiști, în apropiere de zona de telescaune, potrivit Animal Zoo.