Social

Monica Pop a izbucnit: „Este vorba doar despre orgolii politice”

Monica Pop a izbucnit. Celebrul medic oftalmolog a cerut redeschiderea spitalelor pentru ca oamenii sa aiba acces la actul medical. Aceasta a declarat, la Marius Tuca Show, ca multi romani au fost condamnati la moarte pentru ca spitalele au fost inchise.

Seful de sectie al Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti cere redeschiderea unitatilor spitalicesti si sustine ca prelungirea „starii de urgenta ar fi un gest ilogic şi importiva oamenilor”.

„Cei de la conducere nu au înteles că sunt şi alte boli care exista în paralel cu această viroză. Pacienţii trebuie trataţi pentru că boala nu stagnează pentru că este stare de urgenţă. S-au pierdut vieţi. Pacienţii nu au avut unde să se adreseze sau a fost prea târziu”, a spus celebrul oftalmolog.

Aceaste este de parere ca sistemul sanitar va ajunge la suprasolicitare, motiv pentru care cere de urgenta redeschiderea spitalelor non-COVID.

„Nu înteleg de ce nu funcţionează policlinicile şi spitalele, măcar la nivel redus. Personal există, medici există. (…) E o mare problemă , înainte de COVID erau un mil de programări pe zi toate din toate domeniile medicale”, a mai spus medicul.

Celebrul oftalmolog considera ca masurile autorităţilor au fost mult prea dure, iar prelungirea starii de urgenta ar fi un act iresponsabil, care nu ar tine cont de nevoile românilor, ci doar de orgolii politice, scrie BusinessMagazine.

„Au fost oameni care au stat în carantină doar pentru că veneau dintr-o anumita zonă, fără să aibă nimic”

Monica Pop a izbucnit: „Logic nu este (prelungirea stării de urgenţă – n.r.). Împotriva oamenilor este, neelectoral este. Este vorba doar despre orgolii politice. (…) Cred ca boala există, dar nu este un pericol aşa de mare cum se vorbeşte şi cred că măsurile au fost exagerate. (…) Nu mi se pare normal. Au fost oameni care au stat în carantină doar pentru că veneau dintr-o anumita zonă, fără să aibă nimic”, a mai spus oftalmologul..