Info Actual

Info Actual > Social > Monica Pop avertizeaza! Este foarte important sa aflati ASTA
Social

Monica Pop avertizeaza! Este foarte important sa aflati ASTA

Monica Pop avertizeaza! Celebrul oftalmolog a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste infectia cu Covid-19. Este important sa aflati asta!

Celebrul oftalmolog sustine ca in cazul persoanelor infectate, virusul exista si in ochi. In momentul in care a fost intrebata daca exista si in ochi sau poate si doar o poartă de intrare, medicul a dezvaluit ca ambele variante sunt corecte.

“Și una și alta. În primul rând, în secreția conjunctivală, orice fel de viruz poate exista, virusul de hepatită, virusul de rujeolă, virusul de vaircelă și chiar există complicații oculare în situația asta. Atâta timp cânt în structura anatomică există canalul lacrimo-nazal, am spus tot. De obicei, virusul intră prin nas și trece prin canalul lacrimo-nazal, în secreția oculară468. Categoric!”, a declarat Monica Pop, în direct la B1 TV.

Este foarte important! Ochii și ochelarii trebuie dezinfectați

Monica Pop avertizeaza: “Trebuie purtați ochelari de protecție, care pot fi de soare sau pot fi cu lentile transparente, cu sau fără dioptrii, pentru faptul că există situații în care strănută cineva, iar picătura ajunge pe suprafața eculară și gata, te-ai infectat. Deci acel om care va face COVID, va face prin ochi. Asta e o problemă. În al doilea rând, cei contaminați, dacă au virusul în nas, îl au și în secreția conjunctivală, de cele mai multe ori asimptomatic. Cercetările arată că 4% dintre bolnavii COVID au și conjunctivită, deci așa debutează boala, printr-o cinunctivită ușoară, dar cei mai mulți nu se gândesc că poate fi vorba de COVID.

În mijloacele de dezinfecție, nu trebuie spălate doar mâinile, ci și ochii, cu apă rece de la robinet. Seara, orice persoană care a ieșit din casă trebuie să spele ochii cu apă rece și săpun. Nu ceaiuri și alte invenții. Ochelarii, orice ochelar, trebuie spălat cu apă rece și sapun! Este foarte important”, a avertizat celebrul oftalmolog.