Info Actual > Diverse > Monica Pop lansează dezbaterea momentului. „Vreţi sistem de sănătate de calitate, nu vă mai bateţi joc”
Diverse

Monica Pop lansează dezbaterea momentului. „Vreţi sistem de sănătate de calitate, nu vă mai bateţi joc”

Monica Pop lansează dezbaterea momentului. „Vreţi sistem de sănătate de calitate, nu vă mai bateţi joc”

La scurt timp după acuzațiile făcute de guvernanți că face numiri politice în sistemul medical, reputatul medic Monica Pop a criticat faptul că miniştrii şi directorii acestor instituții ar trebui să fie medici care ştiu şi înţeleg necesităţile reale ale spitalelor şi ale sistemului.

Profund revoltată, Monica Pop cere autorităților să lase sistemul de sănătate pe mâinile medicilor. Medicul susține că doar ei „ştiu şi înţeleg necesităţile reale ale spitalelor şi ale sistemului”.

„Vreţi un sistem bun de sănătate?! Încetaţi cu numirile politice şi cu miniştrii şi directorii de spitale de alte meserii (sau fără). Doar medicii ştiu şi înţeleg necesităţile reale ale spitalelor şi ale sistemului”, spune medicul Monica Pop pe Facebook.

„Atâta timp cât în structurile de conducere din sănătate vor fi numiţi membrii unor partide, rudele sau simpatizanţii lor, fără nicio tangenţă cu medicina, lucrurile vor sta tot mai rău.

Nu e deloc simplă conducerea unui spial, cu atât mai puţin a unui sistem în care, au aparut, spre nenorocirea lui, tot felul de neaveniţi! Cu consecinţele de rigoare”, mai spune medicul Monica Pop.

Pe cine ar trebui să racoleze partidele? Medicul a criticat încă o dată autoritățile române, spunând că „partidele ar trebui să “racoleze” sau sa sustină doar pe cei foarte competenti”.

„Nu e absolut nici o calitate sa fii membrul vreunui partid ca sa fii numit la conducerea unui spital, minister, etc. Partidele ar trebui să “racoleze” sau sa sustină doar pe cei foarte competenti, care chiar vor sa facă ceva!” a mai spus Monica Pop.

Monica Pop: „Vreţi sistem de sănătate de calitate, nu vă mai bateţi joc de el!”

Medicul oftalmolog spune că și pe timpul comunismului ministrul sănătătii a fost exclusiv un medic cu renume, niciodată un politician fără studii medicale!

„Chiar şi pe vremea comunismului, ministrul sănătătii a fost exclusiv un medic cu renume, niciodata un politruc fără studii medicale! Pâna şi atunci se apr ecia meseria de medic, tratată cu mare respect.

La revolutie ministrul Sănătăţii era dl Prof. Dr. Victor Ciobanu, medic celebru. Inainte, dl Prof. Proca. Şi tot aşa…Şi după au fost câţiva medici redutabili! Apoi, se vede… Vreţi sistem de sanatate de calitate, nu vă mai bateţi joc de el!”, a conchis  Monica Pop.