Lifestyle

Monstrul din Caracal a făcut plângere la Judecătoria Craiova. Ce s-a întâmplat în închisoare este șocant

Monstrul din Caracal a făcut plângere la Judecătoria Craiova. Ce s-a întâmplat în închisoare este șocant

Gheorghe Dincă sau „Monstrul” din Caracal cum i se mai spune a făcut recent o plâgere la Judecătoria Craiova pentru a reclama relele tratamente la care ar fi supus în închisoare.

Dincă s-a plâns că este umilit de ceilalți deținuți și nu mai suportă viața pe care o duce acolo. Din această cauză, spun surse din închisoare, chiar s-a apropiat de divinitate.

Magistrații, însă, i-au respins cererea și în plus l-au mai pus să achite și cheltuieli de judecată.

Gheorghe Dincă se află încarcerat în Penitenciarul din Craiova din anul 2019. Acum, se așteaptă un nou termen de judecată, în care vor fi prezentate noile dovezi din partea procurorilor.

Cum sunt tratați în închisoare violatorii și pedofilii

Psihologul criminalist Tudorel Butoi crede că Gheorghe Dincă va fi condamnat pe viață pentru faptele pentru care se presupune că le-ar fi făcut.

„În închisoare, viața acestor violatori este foarte grea. Sunt victimele agresiunilor sexuale. Mulți dintre deținuți, au și ei soții, mame, surori, copii. Atitudinea lor vizavi de acești violatori este dură. Sunt bătuți, umiliți, puși să facă curat prin camere. Astfel de practici se mențin și astăzi, bineînțeles.

Categoric, da. Gheorghe Dincă va bucura de cele mai proaste tratamente posibile, când va fi condamnat pe viață, pentru dublă crimă”, a declarat Tudorel Butoi.

Faptele pentru care magistrații trebuie să dea o sentință

Alexandra Măceșanu a dispărut pe data de 24 iulie 2019. Ea plecase din localitatea Dobrosloveni către Caracal. Niciun autobuz și niciun alt mijloc de transport în comun nu circula între cele două localități, așa că fata a apelat la „autostop”.

Gheorghe Dincă a luat-o în mașină pe Alexandra Măceșanu și a dus-o acasă la el unde a sechestrat-o. Într-un moment de neatenție al lui Gheorghe Dincă, fata a apucat să pună mâna pe telefon și să sune la 112. Aceasta a povestit că a fost bătută și violată și a oferit informații aproximative cu privire la locația în care se află.

Polițiștii și procurorii din județul Olt nu au intervenit la timp pentru a o salva pe tânără. Aceștia au intrat în casa lui Gheorghe Dincă abia la 19 ore de la apelul disperat al tinerei.

La câteva zile de la acest eveniment, mai mulți șefi ai Poliției au fost demiși, iar ministrul de Interne Nicolae Moga și-a depus mandatul la doar o săptămână de la învestire.

Procesul lui Gheorghe Dincă a început abia în mai 2020. Monstrul din Caracal este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre. Luiza Melencu este cealaltă victimă a lui Gheorghe Dincă, dispărută din aprilie 2019, potrivit b1.ro