Social

Motivele pentru care pe Aeroportul Internațional Henri Coandă continuă haosul. Turiștii sunt cei mai afectați

Motivele pentru care pe Aeroportul Internațional Henri Coandă continuă haosul. Turiștii sunt cei mai afectați
realitatea.net

Haos pe Aeroportul Otopeni. O mulțime de zboruri vor fi afectate, dar angajații Tarom își cer drepturile.

Ce factori au condus la haosul de pe cel mai mare aeroport din țară

Pe aeroportul Otopeni, cel mai mare aeroport din țară, continuă haosul generat, de fapt, de angajații uneia dintre cele mai mari companii aeriene care au anunțat că în cursul zilei de luni 22 august 2022, vor protesta la Barcelona, spre disperarea turiștilor care au vacanțe planificate.

De asemenea, și în România, angajații companiei TAROM, nemulțumiți de salarii, vor intra mâine, 23 august 2022, în grevă. Potrivit informațiilor, numai în ultima săptămână, pe Aeroportul Otopeni au fost întârziate sau anulate peste 800 de zboruri.

Astfel, începând de marți, 23 august 2022, niciun avion al companiei TAROM nu va decola timp de 3 ore, respectiv între orele 4 și 7 dimineața. Angajatii companiei aeriene solicită salarii mai mari. În caz contrar, angajații amenință cu grevă generală.

Ce spun sindicaliștii

În acest context, sindicaliștii susțin că angajații TAROM nu au mai avut beneficiat de creșteri salariale semnificative încă din anul 2008. De asemenea, aceștia mai afirmă că un număr de peste 400 de salariați ai companiei primesc salariul minim pe economie, iar cu un astfel de salriu nu se poate trăi în condițiile actuale.

Cine are de suferit de pe urma haosului creat

De situația prezentă din sfera serviciilor aeriene, cu toate că este perioada concediilor, turiștii sunt cei mai afectați. Ca urmare a celor ce se întâmplă, în ultimele zile, zeci de zboruri au fost anulate și peste 800 au înregistrat întârzieri mai mari 30 de minute, citează realitatea.net

Informații despre Aeroportul Otopeni

Aeroportul Otopeni – Internațional Henri Coandă, situat  în afara zonei urbane a Bucureștiului, în orașul Otopeni, județul Ilfov, este cel mai mare aeroport din România și unul dintre cele 2 aeroporturi importante din București (cel de al doilea fiind Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu din cartierul Băneasa).

Numele aeroportului a fost schimbat în luna Mai 2004, până atunci el numindu-se Aeroportul Internațional Otopeni.

Aeroportul este accesibil din București atât cu ajutorul liniilor de autobuz Societatea de Transport București (fost RATB) 784, 783 și 780 (dintre care linia 783 circulă non-stop), care oferă servicii suburbane, cât și cu linia CFR Henri Coandă Expres care leagă Gara de Nord de o stație aflată la 1,2 km de aeroport, de unde călătorii sunt preluați cu autobuzul pentru restul distanței până la terminal.

Aeroportul este situat pe șoseaua București–Ploiești (DN1). La momentul actual există un proiect prin care se urmărește legarea aeroportului cu sistemul de metrou al Bucureștilor, prin construirea unei linii noi legând stația de metrou 1 Mai cu cele 2 aeroporturi. Acest proiect este în derulare, finalizarea estimată fiind în anul 2022, potrivit libertatea.ro