Lifestyle

Mugur Ciuvică, declarație surprinzătoare. „Am făcut medicina pentru că așa a vrut mama, dar și din comoditate”

Mugur Ciuvică, declarație surprinzătoare. „Am făcut medicina pentru că așa a vrut mama, dar și din comoditate”

Mugur Ciuvică, declarație surprinzătoare. „Am făcut medicina pentru că așa a vrut mama, dar și din comoditate”.

 Președintele Grupului de Investigații Politice a declarat într-un interviu pentru evz.ro, că este absolvent de Medicină. Cunoscutul analist a ales această facultate, nu dintr-o pasiune, ci pentru că așa a vrut mama sa. pe lângă acest lucru, Ciuvică a mai spus că a ales Medicina și dintr-o oarecare comoditate, pentru că nu trebuia să studieze foarte multă matematică sau fizică.

„Mama săraca, cred că așa și-a pus ea în minte, că eu mai am două surori, toți trei am făcut medicina. Surorile mele profesează, sunt plecate demult din țară. A fost o conjunctură și în forma asta. Eu am făcut liceul la Sava, liceu greu, cu matematică, cu alea, cu alea, nu mă omoram eu foarte mult. Pe vremea noastră se dădea treapta aia între a X-a și a XI-a, am învățat ce am învățat eu pentru treapta aia.

După care mi-a intrat în cap și parcă îmi și convenea, că eu dau la medicină, deci nu îmi mai trebuie matematica aia groaznică și toate chestiile alea, la fizică puțin, chimie puțin. Așa că a fost și o oareșice comoditate. Pe cuvânt vă spun, că și de comoditate am dat la medicină. Așa am văzut-o eu, la vârsta respectivă. Decât să mă chinui cu matematica, am zis că mai bine tocesc trei cărți, că așa era pe vremea aia la Medicină, cam așa e și acuma. Era numai de toceală. Eu, în general, am avut memorie bună și nu-mi făceam probleme”, a declarat Mugur Ciuvică.

Președintele Grupului de Investigații Politice a mai spus că singura facultate la care nu ar fi dat, ar fi fost una cu regim militar.

„Atunci aveai câteva opțiuni. Aveai Politehnica, unde erau câteva secții tari, restul erau cam de mântuială, unde aveai matematică; era Dreptul, care era cu dosare; mai era Universitatea, care nu m-a atras niciodată; și mai erau de alea de talent, gen Arhitectură, unde se intra foarte greu. Și era și Institutul de Marină, la care eu nu m-am gândit niciodată.

Pentru că aveam oroare de armată. De ideea în care să stau eu într-o hală, să dorm cu 30 de inși și să vină un Gigel să-mi spună mie „Drepți, Strâmb, aia, fă aia”. De aia eu nici nu am făcut armata. Dacă n-am intrat în primul an, mi-am luat o scutire de asta medicală și după aia, în facultate, nu am mai făcut. Am prelungit facultatea cât s-a putut, conform regulamentelor de atunci, și-am terminat-o fix în 89, dacă nu mă înșel”, a mai spus Ciuvică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *