Info Actual

Info Actual > Showbiz > Mugur Mihăescu, scandal național. ANSR: „Solicităm scuze publice și clarificarea intenției”
Showbiz

Mugur Mihăescu, scandal național. ANSR: „Solicităm scuze publice și clarificarea intenției”

Mugur Mihăescu, scandal național. ANSR: „Solicităm scuze publice și clarificarea intenției”

Mugur Mihăescu, scandal național. ANSR: „Solicităm scuze publice și clarificarea intenției”. Fostul component al trupei Vacanța Mare a jignit persoanele „care folosesc limba semnelor ca limbă maternă”, din România.

Asociația Națională a Surzilor din România (ANSR) a publicat pe pagina oficială de Facebook un comunicat. ANSR îi solicită lui Mugur Mihăescu scuze publice. Pentru că filmarea postată de acesta pe YouTube „nu prezintă într-o manieră pozitivă situația persoanelor care folosesc limba semnelor ca limbă maternă”.

„Asociația Națională a Surzilor din România a luat act de postarea actorului Mugur Mihăescu în care parodiază interpretarea în limba semnelor în cadrul unei conferințe a autorităților.

Cu toate că nu considerăm că intenția autorului este de a insulta persoanele deficiente de auz sau comunitatea Surzilor, apreciem acest moment de satiră ca fiind de prost gust. Iar rezultatul, voit sau nu, nu prezintă într-o manieră pozitivă situația persoanelor care folosesc limba semnelor ca limbă maternă.

Prin urmare, solicităm domnului Mihăescu scuze publice față de comunitatea Surzilor din România și clarificarea intenției avute printr-o astfel de parodie”, se arată în comunicatul ANSR.