Info Actual

Info Actual > Culinar > Mulți vor fi uimiți! Ce înseamnă gemul de prune? Mencinicopschi a dat verdictul
Culinar

Mulți vor fi uimiți! Ce înseamnă gemul de prune? Mencinicopschi a dat verdictul

Mulți vor fi uimiți! Gemul de prune este un desert rafinat și parfumat. Pentru mulți, dulceaţa de prune ne aduce invariabil aminte de gustul copilăriei. oamenii îl consumă frecvent, însă nu știu cât este de benific pentru organism.

Chiar dacă nu este încă sezonul lor, cercetătorul Gheorghe Mencinicopschi spune că dacă este preparat fără zahăr este excepțional pentru că în el se concetrează micronutienți.

Așadar, nu uitați de sfaturile cercetătorului când feți prepara magiunul.

”Mărul, prunele, perele sunt excelente. Magiunul din prune fără adaos de zahăr este excepțional pentru că în el se concetrează micronutienți. Kiwi, portocalele vi le recomand cu căldură, însă nu sub formă de sucuri, ci fructul ca atare.”, spune medicul, potrivit voxbiz.ro.

Mencinicopschi, despre cum ar trebui consumate fructele

”Micuții trebuie învățați să le mănânce cu totul pentru că acele ațișoare din portocale conți xiloză, excelentă pentru digestie. Strugurii trebuie de asemena mâncați cu tot cu coajă.”, a mai spus acesta.

Ce legume recomandă Mencinicopschi copiilor?

„Broccoli, varza creață, ridichile, guliile, varza de Bruxelles sunt de asemenea legume excelente pentru copii. Încercați să le introduceți în dietă și muștarul adevărat, cel făcut doar din boabe de muștar (fără E-uri) pentru că are calități anticancerigene. Poate fi pus peste carne”, mai recomandă expertul în nutriție.