Murături asortate a la Chef Horia Vîrlan. Secrete și trucuri
O casă de români fără murături în prag de iarnă e ca o barcă fără vâsle. E anotimpul murăturilor și toate gospodinele se întrec în rețete și secrete bucătărești. Simpaticul Chef Horia Vârlan a dezvăluit pentru Click! secretul pe care-l folosește atunci când pune murăturile sale asortate.
„Secretele mele. În primul rând, legumele trebuie să fie foarte proaspete, apoi trebuie să fie bine spălate şi zvântate. Sarea folosită este bine să fie de salină (fără iod), iar borcanele trebuie să fie perfect spălate şi opărite. De aici, încolo, nu mai este decât experienţă şi muncă”, a spus acesta. De semenea, umiditatea şi temperatura spaţiului de depozitare sunt extrem de importante pentru menţinerea peste an a murăturilor.
Fierbeţi apa şi oţetul şi amestecaţi cu sarea şi zahărul. La sfârşit puteţi adăuga condimente pentru murături. Aşezaţi ½ din mărarul, hreanul, usturoiul şi ardeii iuţi pe fundul borcanului, apoi puneţi, alternând, toate legumele.
Adăugaţi restul de mărar, hrean, usturoi şi ardei iute, apoi turnaţi zeama şi scuturaţi bine borcanul pentru a permite bulelor de aer să se elibereze. Puneţi capacul şi aşezaţi borcanul într-un loc răcoros, iar după o lună aveţi murături asortate.
Pe măsură ce Paștele se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…
Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…
Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…
Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…
Ministerul Finanțelor lucrează la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului, accizele la tutun vor fi…
Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…
This website uses cookies.