Showbiz

Naomi Campbell, probleme cu legea. Ce acuzații i se aduc supermodelului

Naomi Campbell, probleme cu legea. Ce acuzații i se aduc supermodelului

Organizația de caritate a lui Naomi Campbell nu este prea caritabilă, se pare, iar managementul este acum sub o amplă investigație, scrie The Guardian.
Organizația supermodelului Naomi Campbell a ajuns în centrul unei anchete pentru suspiciuni de deturnare de fonduri. Asociația ei caritabilă se numește Fashion for Relief, iar acum, este acuzată că ar fi servit ca interfață pentru spălare de bani. Se vorbește de sume colosale.

Autoritatea de reglementare a organizațiilor caritabile britanice va stabili cum au fost cheltuite fondurile strânse de organizația sa non-profit. Aceasta, teoretic, a fost înființată în 2005 cu scopul de a strânge bani pentru cauze umanitare precum lupta împotriva Ebola, lupta împotriva sărăciei educaționale și sprijinirea populațiilor afectate de dezastre naturale, cum ar fi cutremurul din Haiti, uraganul Katrina, cutremurul japonez și tsunami-ul ulterior. ONG-ul lui Naomi Campbell este acum suspectat de un management financiar opac.

Naomi Campbell „inspirată de Nelson Mandela” a înființat ONG-ul

Inspirată și încurajată de Nelson Mandela, „bunicul și mentorul” care – după cum se spune pe site-ul asociației – i-ar fi spus supermodelului să-și folosească vocea „pentru a vorbi despre probleme care sunt importante pentru ea și pentru a face ceva”, Naomi Campbell a fondat Fashion for Relief pentru a ajuta tinerii „loviți de adversitate” printr-o serie de evenimente de modă.

„Fashion for relief este dedicată îmbunătățirii vieții celor loviți de adversitate, prin unirea industriei modei ca o forță a binelui”, apare pe prima pagină a site-ului.

A avut loc inclusiv un spectacol la Muzeul Britanic cu o cină de gală și o licitație de artă la Săptămâna Modei de la Londra 2019. Organismul nu a publicat încă bugetul pentru 2019, pentru care conform Comisiei de Caritate asociația ar întârzia deja 178 de zile, în încercarea de a ascunde adevărul.

Naomi a donat 5.000 de lire și a cheltuit pe avioane și petreceri 1,6 milioane

Suspecte sunt cifrele incredibil de mari pe care instituția le-a strâns până în iulie 2019 – 1.722.000 de lire sterline. Din această sumă, cea mai mare parte, respectiv 1.606.000 de lire s-ar fi cheltuit pentru organizarea de evenimente și plata campaniilor publicitare. Doar 5.515 de lire sterline  ar fi fost donate unor cauze caritabile, conform The Guardian.

Și să spunem că pe site-ul Fashion for Relief lista cauzelor umanitare susținute de peste 15 ani include „hrană și asistență medicală pentru copiii nevoiași din întreaga lume, inclusiv cei implicați în conflictul din Siria”. este numit unul dintre cei trei administratori ai Fashion for Relief, alături de Bianka Hellmich și Veronica Sylvia Wing Wai Au Chou. Toți sunt enumerați ca fiind administratori ai organizației de caritate din 2015.
Fashion for Relief a organizat evenimente de modă grandioase, de-a lungul anilor, la care au participat vedete de calibrul lui Naomie Harris, Pierce Brosnan, Skepta și Alexa Chung, colaborând chiar și în 2019 cu Primar’s Fund for London, fondul Primarului Londrei Sadiq Khan, pentru a sprijini tinerii cu venituri mici cu competențe și pregătire.  50.000 de lire au fost promise instituției, dar nu s-a plătit nicio liră.

Pe site-ul Fashion for Relief lista cauzelor umanitare susținute de peste 15 ani include „hrană și asistență medicală pentru copiii nevoiași din întreaga lume, inclusiv cei implicați în conflictul din Siria”.

Însă lista cheltuielilor discreționare efectuate de Fashion for Relief este incredibil de lungă și include un salariu administratorului organizației non-profit Bianka Hellmich, Acesta, pentru rolul său de consultant, ar fi primit 77.000 de lire sterline, cu rambursarea cheltuielilor. În călătorii s-au cheltuit peste 15.000 de lire sterline, scrie The Guardian. Anul trecut, organizația de caritate a cheltuit 107.000 de lire sterline pe onorariile administratorilor și 23.000 de lire sterline pentru rambursare de taxe.

Declarațiile reprezentanților supermodelului

„Fashion For Relief (FFR) colaborează pe deplin cu Comisia de Caritate și va continua să facă acest lucru pe tot parcursul procesului de investigație – declară organizatia lui Naomi Campbell, respingând acuzațiile de fapte greșite. Speranța noastră este să încheiem cât mai repede angajamentul de reglementare cu Comisia. Pe cât posibil. Din păcate, din cauza pandemiei de Covid, de peste doi ani nu am putut organiza niciun eveniment sau desfășura activități de strângere de fonduri.

În consecință, am solicitat o prelungire formală a expirării conturilor, transmit reprezntanții supermodelului. Ei fac apel ca autoritățile să rețină faptul că „eforturile noastre au rezultat în donații de 11,5 milioane de lire sterline către alte organizații caritabile. Am asigurat o atenție globală extinsă și o acoperire mediatică pentru cauze precum uraganul Katrina, Ebola, sănătatea mintală a femeilor, cutremurul din Haiti, tsunami-ul japonez și inundații în Marea Britanie”.