Info Actual

Info Actual > Social > NATO a făcut anunțul! Este vizată țara noastră
Social

NATO a făcut anunțul! Este vizată țara noastră

NATO a făcut anunțul! Este vizată țara noastră

NATO se pregătește de construcția unei conducte strategice în această zonă a lumii! Construcția ar începe chiar din Grecia și s-ar termina în România, iar NATO spune că viitoarea conductă ar servi atât Greciei, cât și Bulgarie și României.

NATO pregătește un plan de apărare contra Rusiei

O conductă militară de conbustibil, ar intenționa NATO să construiască. Potrivit presei din Grecia, construcția se va întinde de la Alexandroupolis, în Grecia, până, cel mai probabil în apropierea bazei americane de la Mihail Kogălniceanu.

Respectiva conductă va deservi atât Greciei, cât și Bulgarie și României, conform informațiilor oficialilor NATO.

Pentru a contracara o posibilă amenințare din partea Rusiei, Nato face un nou plan. Ca obiectiv principal va fi alimentarea forțelor NATO cu sediul în cele trei tări, dar mai ales cele cu bazele NATO din România și Bulgaria.

Guvernul României punea pe masa NATO această propunere, în urmă cu șase luni. De atunci, au așteptat cele trei țări o decizie, din partea Alianței. Există deja discuții la nivelul Reprezentanților Permanenți la NATO, pe marginea acestei propunei, după cum spun anumite informații.

Conform informațiilor, Alianța va finanța această conductă din fonduri propri. Pentru construcția viitoarei conducte niciuna dintre cele trei tări nu vor plăti niciun ban.

Grecia poate profita de acest proiect

Acest proiect ar putea întări poziția Greciei, influențând astfel tranzacțiile de combustibil din această zonă tensionată, având în vedere ultimele tensiuni dintre Grecia și Turcia, cu privire la zăcămintele de petrol din Marea Neagră.

Inițiativa de a construi această conductă de combustibil se estimează că, pe lângă creșterea capacității de aprovizionare a forțelor NATO din Balcani, este și un mesaj către Turcia, deoarece arată o tendință suplimentară pentru Alianță de a deveni independentă de țara vecină, după cum spun specialiștii.

Tancurile care travrsează Bosforul, face aprovizionarea cu conbustibil către bazele mari și geostrategice importante pe care NATO le are în România și Bulgaria, după cum au remarcat analiștii geopolitică. Așa dar, sunt supuse restricțiilor și controalelor de către autoritățile turcești.

Construcția conductei este de așteptat să consolideze în continuare rolul Greciei ca centru cheie de tranzit pentru Alianța Nord Atlantică și în special forțele SUA din Balcani.

Există posibilitatea extinderii viitoarei conducte militare grecești de combustibil, după cum se arată anumite informații din presa elenă. Asta s-ar putea face prin extinderea ei de la Kavala la Alexandroupolis. Urmând ca, ulterior, să se facă o interconectare cu conducta NATO și cea dintre Kavala și Alexandroupolis, informază Playtech.