Lifestyle

Navalnîi, pionul principal! Ministrul francez de externe îl acuză pe Putin

Navalnîi, pionul principal! Ministrul francez de externe îl acuză pe Putin

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de externe îl acuză pe Putin. Acesta susţine că regimul de la Kremlin va fi vinovat dacă Aleksei Navalnîi va muri în închisoare.

Ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a vorbit astăzi într-un interviu acordat televiziunii publice France2 despre derapaje ale autorităţilor ruse în ceea ce priveşte tratamentul aplicat opozantului Kremlinului, Aleksei Navalnîi, cât şi în cazul provocărilor la adresa Ucrainei.

Înverşunarea împotriva lui Navalnîi este insuportabilă

Fermitate și noi sancțiuni împotriva Rusiei, fără a renunța însă la dialog – este, în opinia șeful diplomației franceze, atitudinea pe care trebuie să o adopte țările europene în relația cu Moscova. Jean-Yves Le Drian a atras atenția că dacă opozantul Aleksei Navalnîi va muri în închisoare, această dramă va fi pusă în responsabilitatea președintelui Putin și a autorităților ruse.

„Înverşunarea împotriva lui Navalnîi este insuportabilă, iar noi considerăm că autoritățile ruse răspund pentru viața lui. Aceasta este o deviație autoritară internă, iar, apoi, există un derapaj autoritar extern, prin intimidarea la adresa Ucrainei, prin trupele masate în Crimeea, prin forțele maritime care se perindă prin Marea Neagră și lacul Azov, prin provocările de la granița ucraineană din zona Donbas. Mesajul nostru pentru ruși este că trebuie să înceteze și să revină la discuții în cadrul creat de acordurile de la Minsk, pentru a asigura integritatea Ucrainei. Este adevărat, există aceste derapaje, dar Rusia este vecinul nostru și trebuie să continuăm să vorbim cu el”, spune Jean-Yves Le Drian, potrivit RRA.