Lifestyle

Necesitatea reînființării cooperativelor agricole. Florin Ciobanu. „Nu au legătură cu CAP-urile comuniste”

Necesitatea reînființării cooperativelor agricole. Florin Ciobanu. „Nu au legătură cu CAP-urile comuniste”

Necesitatea reînființării cooperativelor agricole. Florin Ciobanu. „Nu au legătură cu CAP-urile comuniste”. Florin Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri Olt, a explicat care este principala diferenţă între cooperativele agricole de acum şi fostele CAP-uri comuniste.

Acesta  este de părere că micii fermieri care nu se pot descurca singuri în piața comună trebuie ajutați. În exclusivitate pentru DCNews, Florin Ciobanu explică necesitatea reînființării cooperativelor agricole.

„Vrem să reînfiinţăm sau să readucem în mentalitatea fermierilor ideea de asociere. Dar să ştiţi că e o mică-mare diferenţă între fostele CAP-uri şi actualele cooperative agricole.

Noi avem în România, din 2007 o lege specială, 566, care sprijină asocierea fermierilor în cooperativa agricolă. În special pentru activităţi de vânzare sau achiziţii de inputuri. Noi, prin aceste cooperative, nu aducem terenurile, animalele, cum era pe vremea comuniştilor, adică acel model de asociere la comun, şi să lucrăm la comun.

Nu, noi încercăm să ajutăm micii fermieri care nu se pot descurca singuri în piaţa comună. Să se asocieze în aceste cooperative exact pentru a rezolva problema de care ne plângem de mulţi ani, vizavi de partea de vânzare a produselor”, a declarat Florin Ciobanu.