Info Actual

Info Actual > Diverse > Nelămuririle unui președinte de federație: ”Nu înțeleg de ce nu ne putem relua activitatea”
Diverse

Nelămuririle unui președinte de federație: ”Nu înțeleg de ce nu ne putem relua activitatea”

Nelămuririle unui președinte de federație: ”Nu înțeleg de ce nu ne putem relua activitatea”

Nelămuririle unui președinte de federație ca urmare a intervenției lui Ionuț Stroe. Ministrul Tineretului și Sportului, într-o declarație făcută azi,  a vorbit despre reluarea antrenamentelor pentru echipele de Liga 1, dar unele sporturi nu-și pot relua activitatea din 15 mai, iar printre ele se află și natația.

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație, este nemulțumită de faptul că Ionuț Stroe nu le-a permis sportivilor de la natație să-și reia activitatea.

Potec: ”Nu înțeleg de ce natația nu este între sporturile care-și pot relua activitatea”

Camelia Potec susține că a încercat să vorbească cu Ionuț Stroe și să obțină o lămurire, dar nu a reușit.

”Nu înțeleg însă de ce înotul nu a fost luat în considerare pentru că și noi putem să îndeplinim normele cerute de Ministerul Sănătății și de Minsterul Tineretului și Sportului. Specialiștii au stabilit că virusul nu se transmite prin apă. Înotul în bazin e unul dintre cele mai sigure sporturi. Apa e clorinată, nu de puține ori a fost folosită ca dezinfectant la curățarea străzilor.” a menționat Cameila Potec pentru Gazeta Sporturilor.

”Am încercat să iau legătura (n.r cu Stroe) dar nu am reușit până acum. Vreau să-i explic acel plan pentru că, repet, la natație, normele sunt ușor de îndeplinit. Sportivii pot veni la bazin cu autoturismul propriu, nu trebuie să facă duș acolo. Au nevoie decât de o băncuță pe care să-și lase lucrurile. Și de schimbat, ei au experiența și se schimbă doar cu ajutorul unui prosop, afară, în aer liber”, a mai declarat Potec