Lifestyle

Nenorocire în insula Creta. Un bolovan s-a prăbușit în patul unei turiste și a omorât-o

Nenorocire în insula Creta. Un bolovan s-a prăbușit în patul unei turiste și a omorât-o

Dramă fără precedent în insula Creta, sâmbătă noaptea. În timp ce se odihnea într-o cameră dintr-un hotel din Agia Fotia, în sud-estul Cretei, cea mai mare insulă a Greciei, o turistă din Cehia a fost omorâtă de un bolovan.

Bolovanul s-a deplasat în urma unei alunecări de teren care a avut loc pe un versant din spatele complexului turistic.

Dezastrul s-a produs după miezul nopții

Alături de femeie se aflau soțul și fiul acesteia, care au fost norocoși și au fost găsiți în viață sub dărâmăturile hotelului, a declarat pentru AFP o sursă din cadrul pompierilor. Conform Reuters, bărbatul se afla într-o altă cameră, iar băiețelul, de nouă ani care a suferit răni la picior, a fost imediat dus la spital și internat.

Nenorocirea s-a produs după miezul nopții când, din nefericire, s-au desprins din munte mai multe stânci, printre care și un imens bloc de piatră, susțin reprezentanți ai poliției și postul public de televiziune ERT. Alunecarea de teren a șters de pe fața pământului o jumătate din hotel. Pentru ca femeia să fie găsită, s-au săpat patru ore la o adâncime de 1,5 metri.

Au ajutat și voluntari de la Crucea Roșie

La fața locului au sosit inițial două vehicule și oameni de la Brigada de pompieri din Ierapetra. Ulterior au ajuns alți 50 de pompieri cu 20 de vehicule din alte părți ale Cretei, dar și salvatorii de la unitățile speciale pentru dezastre (EMAK) și de la echipa greacă de intervenție în caz de urgență (EKAV). Mai mulți voluntari de la Crucea Roșie elenă și de la alte organizații au venit, de asemenea, să dea o mână de ajutor.

Familia urma să se întoarcă duminică în Cehia

Potrivit ERT, familia erau în vacanță în Creta şi trebuia să se întoarcă duminică în Cehia. Micuțul golf din Agia Fotia este cunoscut printre turiștii din întreaga lume datorită nisipului foarte fin și a apei extrem de limpede. Locul este situat la mai puţin de 15 kilometri de oraşul Ierapetra, pe malul Mării Libiei.

„În fiecare an, mii de vizitatori vin să îşi petreacă vacanţa aici, iar regiunea este printre cele mai populare din ţara noastră”, a declarat George Vardakis, preşedintele asociaţiei hotelierilor din Ierapetra.