Lifestyle

Neobișnuit de cald în ultima zi a acestui an. Prognoza meteo pentru 31 decembrie 2020

Neobișnuit de cald în ultima zi a acestui an. Prognoza meteo pentru 31 decembrie 2020

Potrivit meteorologilor, vremea va fi neobișnuit de caldă azi, cu media temperaturilor ridicate de 9-12 grade Celsius, pe când minimele se vor înregistra în zona 0-9 grade Celsius.

De dimineața, se vor înregistra tenmperaturi de 7-8 grade Celsius în Muntenia și Transilvania, 5-9 grade în Moldova și 6-7 grade în Banat și Crișana, cu cele mai mari medii, de 12-14 grade Celsius în Dobrogea.

Spre seara, se vă înregistră o medie de 5-6 grade în Transilvania, 6-7 grade în Muntenia, 5-6 grade în Transilvania, 4-6 grade în Oltenia, 5-7 grade în Banat și Crișana și 12 grade Celsius în Dobrogea.

Prognoza meteo în principalele zone din țară

Banat

Vreme va fi deosebit de caldă pentru acest moment al anului, media temperaturilor maxime va fi de 9 – 12 grade, iar a minimelor de 5 – 8 grade Celsius. Vor fi ploi, temporar mai însemnate cantitativ.

Crișana

Regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele obişnuite la sfârşit de decembrie şi început de ianuarie. În perioadele cele mai calde, temperaturile diurne vor fi de 9 – 12 grade, iar cele nocturne de 3 – 7 grade, mediat regional.

Transilvania

Valorile termice vor fi cu mult mai ridicate, cu o medie regională a maximelor de 4 – 8 grade şi a minimelor de -4 și 0 grade. Vor fi ploi în general slabe şi cu caracter local şi temporar.

Maramureș

Va predomina o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu maxime de 10 – 12 grade, iar a minimelor de 3 – 6 grade Celsius.

Moldova

Comparativ cu regimul termic caracteristic acestei regiuni în această perioadă a anului, valorile ce se vor înregistra în Moldova vor caracteriza o vreme deosebit de caldă. Până la data de 3 ianuarie, meteorologii ANM anunță temperaturi ridicate, cu maxime cuprinse între 7 – 12 grade şi ale minimelor de 0 – 5 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă, ploi locale, slabe cantitativ.

Dobrogea

În perioada 28-30 decembrie, media temperaturilor maxime va fi de 13 – 16 grade, iar a minimelor de 6 – 9 grade. În celelalte zile, la amiază vor fi 9 – 12 grade şi noaptea 4 – 7 grade Celsius.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar, ploi slabe, cu caracter local.

Muntenia

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă a iernii. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 6 – 13 grade, iar a minimelor de 0 – 5 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, averse de ploaie urmând a se semnala local pe parcursul zilei de 31 decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în perioada 4-10 ianuarie.

Oltenia

Ziua vor fi valori de 11 – 15 grade şi noaptea 3 – 6 grade Celsius. Așa cum este anunțat și în restul teritoriului, în Oltenia meteorologii atrag atenția că vremea va fi mult mai caldă față de normalul perioadei pentru prima lună din iarnă.

 Prognoza meteo pentru București

Meteorologii anunță vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi de 12 – 14 grade, în timp ce valorile minime se vor încadra în intervalul 3 până la 5 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. În prima parte a zilei se vor semnala condiții de ceață.

 Prognoza meteo la munte

Se vor înregistra precipitaţii în general moderate cantitativ în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu precădere în masivele vestice; vor fi ploi şi lapoviţă şi doar la altitudini mari temporar şi ninsori.

La munte se vor semnala precipitații mixte, care local vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în special pe creste și mai ales în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 100 – 130 km/h, spulberând zăpadă depusă anterior. Se vor înregistra, în medie, maxime de 1 – 8 grade şi minime de -4 – 4 grade Celsius.