Diverse

Nici târgurile de Crăciun nu vor mai fi ca altădată. Ce soluții de economisire a energiei electrice au găsit primarii

Nici târgurile de Crăciun nu vor mai fi ca altădată. Ce soluții de economisire a energiei electrice au găsit primarii

Nimeni și nimic nu are voie să fure bucuria Crăciunului, iar primarii fac orice le stă în putință ca să îi facă pe români fericiți. Chiar dacă doar pentru câteva zile…

Ce vor face autoritățile de la Sibiu

Cu o tradiție de peste 15 ani, Târgul de Crăciun de la Sibiu își va deschide porțile și în acest an, pe data de 15 noiembrie. Autoritățile se așteaptă ca factura la lumină să depășească 100.000 de euro, de aceea s-au gândit să folosească programatoare.

„Aceste decorațiuni și proiecțiile din jurul târgului, de pe clădiri, să le potrivim cu fluxul de vizitatori și al luminii. Vom folosi de anul acesta niște programatoare, că abia atunci când este întuneric în piață, abia atunci să se pornească.”, a declarat Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul târgului de Crăciun.

La Bistrița, luminițele vor funcționa doar în cursul serii

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va avea loc în perioada 25 noiembrie – 1 ianuarie 2023.  „Avem tema de relaxare, o să-l găsiți pe ren făcând poziții yoga, vom avea mai multe căsuțe ca anul trecut.

 

Vom avea și carusel și roată, tramvaiul lui Moș Crăciun, căsuța lui Moș Crăciun.”, a spus Mihai Oprean, directorul târgului. Între 1 decembrie –  7 ianuarie 2023 se va desfășura și Târgul de Crăciun din Bistrița.

Primăria a pus deoparte 200.000 de lei, bani care vor folosi la achiziționarea de instalații luminoase și ornamente de Crăciun. Pentru a face economie însă, primăria va folosi becuri led, care vor fi oprite la miezul nopții. „Putem oferi și în acest an un iluminat festiv de sărbători, sigur ajustat pe noile condiții, un iluminat care să nu funcționeze decât în orele serii, atunci când lumea să se poată bucura de aceste decorațiuni.”, a declarat Mihai Ruști, purtător cuvânt al primăriei Bistrița.

Ce se va întâmpla cu târgurile de Crăciun în Europa

Nici autoritățile din Koln, Viena, Budapesta și Paris nu îi vor dezamăgii pe iubitorii Crăciunului. Târgu din Austria, de exemplu, va avea doar 364 de vitrine luminoase față de 660 cât au fost cele anul trecut. Autoritățile au calculat că în acest fel vor reduce consumul de energie cu 45 la sută. Și la Paris, iluminatul festiv de pe Champs-Elysees va fi redus semnificativ.