Info Actual > Showbiz > Noi dezvăluiri despre focul de armă cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchin. Au fost raportate anterior probleme de securitate
Showbiz

Noi dezvăluiri despre focul de armă cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchin. Au fost raportate anterior probleme de securitate

Noi dezvăluiri despre focul de armă cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchin. Au fost raportate anterior probleme de securitate

Alec Baldwin, pe platoul de filmare pentru filmul „Rust” a primit o armă de recuzită care avea muniție reală. Conform poliției, actorul a fost anunțat că pistolul nu e periculos. După incidentul în care directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă, presa americană relatează că mai mulți membri ai echipei de filmare s-ar fi plâns de problemele de siguranță de pe platou, atât în privința armelor, cât și a normelor anti-COVID, potrivit CNN.

Focul de armă a lovit-o pe Hutchins la nivelul pieptului, iar regizorul Joel Souza, care stătea în spatele acesteia, a fost lovit în umăr, potrivit unei depoziţii depusă de biroul şerifului comitatului la un tribunal din Santa Fe.

Hutchins a decedat în urma rănilor suferite, iar Souza a fost rănit şi spitalizat, dar externat ulterior de la o unitate medicală locală, relatează Reuters.

Asistentul de regie care i-a înmânat lui Baldwin arma de recuzită nu a ştiut că pistolul conţine muniţie reală, se precizează în declaraţia poliției din Santa Fe.

A fost emis un mandat de percheziţie vizând „hainele vechi în stil western” purtate de Baldwin şi care păreau să aibă pete de sânge, precum şi pentru alte arme de foc, documente, muniţie, precum şi camere de luat vederi de pe platoul de filmare.

Îngrijorări legate de condițiile de lucru și de problemele de siguranță

Potrivit Los Angeles Times și altor publicații citate de CNN, mai mulți membri ai echipei de filmare au demisionat din cauza îngrijorărilor legate de condițiile de lucru și de problemele de siguranță – inclusiv procedurile de siguranță a armelor – și din cauză că protocoalele anti-COVID nu ar fi fost respectate.

Săptămâna trecută, cascadorul lui Baldwin a tras accidental două cartușe cu o armă de foc după ce i s-a spus că este „rece”, un termen din industrie care înseamnă că o armă nu este încărcată cu muniție, a relatat Los Angeles Times. Cel puțin un angajat s-a plâns unui manager de producție cu privire la siguranța armelor pe platou, a relatat ziarul, citând membri ai echipajului fără să dea nume.

Aceeași greșeală ar fi putut să aibă loc joi, potrivit arhivelor instanței. Un asistent de regie, Dave Halls, i-a înmânat lui Baldwin arma de recuzită și i-a spus că este o „armă rece”, potrivit unei declarații  date de biroul șerifului din Santa Fe.

„Siguranța actorilor și a echipei noastre este prioritatea principală a Rust Productions și a tuturor celor asociați cu compania. Deși nu am fost informați despre nicio plângere oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei pe platoul de filmare, vom efectua o evaluare internă a procedurilor noastre, cât timp producția este oprită. Vom continua să cooperăm cu autoritățile din Santa Fe în investigația lor și vom oferi servicii de sănătate mintală pentru distribuție și echipaj în acest timp tragic”, a declarat Rust Movie Productions într-un comunicat pentru Deadline.