Social

Noi dezvăluiri ies la iveală, în cazul minorei răpite, din Târgu Mureș. Poliția Română și-a făcut datoria?

Noi dezvăluiri ies la iveală, în cazul minorei răpite, din Târgu Mureș. Poliția Română și-a făcut datoria?

Cu câteva zile în urmă, o minoră în vârstă de 15 ani, a fost răpită de sub ochii unchiului ei, pe o stradă din Târgu Mureș, iar acum ies la iveală probleme grave din Poliția Română și modul în care autoritățile gestionează o situație atât de gravă.

„Astăzi, în jurul orei 17.40, a fost sesizată răpirea unei minore, în vârstă de 15 ani, SUKETES EVA, din Odorheiul Secuiesc. Din cercetări a reieșit că minora, în timp ce se afla cu unchiul său, pe strada Bega din Târgu Mureș, a fost luată cu forța de persoane necunoscute și introdusă într-un autoturism de culoare gri, marca Audi, după care s-ar fi deplasat într-o direcție necunoscută. La fața locului, s-au deplasat mai multe echipaje de poliție, pentru identificarea autoturismului în cauză. S-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză. Cei care pot oferi date, care să conducă la depistarea minorei în cauză, sunt rugați să apeleze nr. unic de urgență 112”, a anunțat, luni, Poliția Română, pe site, între o știre cu furt de motorină și una cu țigarete de contrabandă.

Un mesaj de ”La mulți ani!” mult mai important

Cu ocazia sărbătoarei de Sfântul Andrei, Poliția Română a publicat un mesaj pe pagina oficială de Facebook, adresând tuturor celor care poartă numele de Andrei, ”La mulți ani!”, mesaj mult mai important decât răpirea unei minore. Mai mulți jurnaliști, au distribuit fotografia fetei, luni seara, inclusiv pe pagina Poliției Române și a ministrului de Interne, așa că, într-un târziu, „celula de criză” a catadicsit să posteze poza pe pagina instituției.

 

Pe pagina de facebook a Poliței Române, s-a anunțat că ”minora a fost găsită”

Culmea tupeului a fost că poliția a dat de înțeles că minora a fost găsită de ei, dar adevărul este că fata răpită a fost ”găsită” în sediul de poliție, unde a fot adusă de unchiul ei, după ce a fost abandonată de răpitori lângă o autogară. Cum asta nu a fost destul, Poliția Română a recunoscut cum răpitorii s-au plimbat pe sub nasul lor, toată noaptea, în condițiile în care instituția se laudă că a declanșat mecanismul ”Alertă Răpire Copil”, ce înseamnă că toți polițiștii din toată țara erau pe urmele mașinii suspecte.

„În ceea ce privește minora de 15 ani, din Odorheiul Secuiesc, a cărei răpire a fost sesizată la data de 30 noiembrie 2020, vă comunicăm că, în această dimineață, aceasta și unchiul său s-au prezentat la sediul Politiei municipiului Târgu Mureș. De asemenea, minora a declarat verbal că a fost plimbată cu autoturismul prin județul Mureș, după care a fost lăsată într-o autogară din Târgu-Mureș, unde a fost găsită de unchiul său. S-a dispus încetarea mecanismului „Alertă Răpire Copil”, iar cercetările continuă, în vederea identificării autorilor și stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a fost săvârșită fapta”, au explicat polițiștii.

Se pare că răpitorii au avut declarțiile pe propria răspundere în regulă și au avut motive destul de întemeiate să se plimbe o noapte întreagă pe străzile orașului, în condițiile în care nu ai voie să duci nici gunoiul, în intervalul orar 23.00-05.00, potrivit Spynews.