Social

Noi măsuri de urgență! Parcurile din Capitală vor fi închise

Noi măsuri de urgență! Parcurile din Capitală vor fi închise. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din Capitală a decis să închidă toate parcurile din Capitală, în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului. Sâmbătă, poliția locală va bloca accesul în parcurile Capitalei. Autoritățile recomandă locuitorilor să nu mai iasă din case decât pentru nevoi urgente. Săptămâna trecută oamenii s-au înghesuit la grătare și la plimbări pentru a profita de vremea frumoasă de afară. În acest week-end, Poliția se va asigura că oamenii nu vor mai intra în parcuri, decizia intrând în vigoare de sâmbătă, 28 martie 2020.

În plus, mai multe hoteluri din capitală vor fi puse la dispoziția medicilor. Acestaă măsură vine în ajutorul medicilorcare lucrează în spitale de boli infecțioase, pentru a se putea caza acolo, dacă doresc să se izoleze și să nu mai meargă acasă, pentru a nu-și pune familiile în pericol. Primăria Capitalei a primit deja peste 700 de solicitări din partea cadrelor medicale care doresc să se cazeze în altă parte, conform Digi24.

Primăria Capitalei merge mai departe și cu planul de a testa un eșantion din populația Bucureștiului. Săptămâna viitoare începe pregătirea personalului medical care se va ocupa de aceste testări. Se preconizează ca, spre finalul săptămânii, să înceapă aceste testări. Se așteaptă însă niște informații suplimentare de la Institutul Național de Statistică.