Info Actual

Info Actual > Diverse > Noi SIMPTOME asociate virusului SARS-CoV-2. Sunt atipice și au început să apară tot mai des
Diverse

Noi SIMPTOME asociate virusului SARS-CoV-2. Sunt atipice și au început să apară tot mai des

Noi SIMPTOME asociate virusului SARS-CoV-2. Sunt atipice și au început să apară tot mai des

Simptomele de COVID continuă să se schimbe. Până acum lucrurile erau clare, cei infectați prezentau, în majoritate, dureri abdominale, febră și tuse seacă, acum un cunoscut medic spune că au apărut tot mai multe de cazuri de infecţie cu coronavirus care debutează cu simptome care nu sunt respiratorii.

Medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a venit cu noi informații despre noile cazuri de infecţie cu coronavirus. Ea spune că debutează cu simptome care nu sunt respiratorii, potrivit csid.ro.

NOILE SIMPTOME NU SUNT RESPIRATORII

Maedicul spune că durerile abdominale şi scaunele frecvente, dar şi durerile puternice de cap ar putea fi simptome ale infecţiei cu coronavirus, chiar dacă tusea şi febra lipsesc.

„Aş sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv şi debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzaţia de ameţeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar aceşti pacienţi au avut totuşi test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăţ, potrivit Digi24.