Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Nostradamus. Cineva a răspuns tuturor întrebărilor cu privire la el. News alert
Ezoteric

Nostradamus. Cineva a răspuns tuturor întrebărilor cu privire la el. News alert

Nostradamus. Michel de Nostre-Dame, cunoscuți de mulți cu numele de Nostradamus, a fost astrolog, matematician şi medic francez. Celebritatea sa se datorează colecției de profeții “Les Propheties”, a cărei primă ediţie a apărut în anul 1555.

A fost Michel de Nostre-Dame un vizionar, un om inzestrat de divinitate sau un om de stiinta erudit?Vreme de secole, oameni din toate categoriile s-au intrebat care dintre aceste cuvinte ar descrie mai bine creatia controvesatului profet.

Nostradamus. Nu se știe clar dacă Nostradamus a supravietuit operei sau opera a supravietuit omului. Dar interesul starnit in jurul acestui subiect are o natura duala: atat omul Nostradamus, cat si opera sa au fascinat generatii intregi de cercetatori.

Nostradamus254. Formatia unui vizionar

Michel s-a nascut in anul 1503 in sanul unei familii evreiesti, proaspat convertita la catolicism și a fost educat in spiritul umanist, cu un accent deosebit asupra limbilor straine. Desi intr-un anumit moment al vietii sale biografii pierd firul educatiei tanarului Michel, opera sa oglindeste intru totul preceptele Renasterii.

Exista o dovada ca acesta s-a înscris la cursurile de medicina ale facultatii din Montpellier, care dateaza din 23 octombrie 1529. Primii ani ai carierei de medic ambulant i-au prilejuit legarea unor prietenii cu alti medici sau oameni de cultura.

La vremea aceea, oamenii mureau de ciuma si epidemiile de orice fel. Intr-un astfel de episod, Nostradamus și-a pierdut sotia si copilul. O pierdere dureroasa pentru tanarul medic. Insa de neexplicat pentru cei care il cunosteau, intrucat acesta sustinea ca poseda reteta unui amestec special de plante care continea rumegus, irisi de Florenta, cuisoare, trestie, aloe si trandafiri, care aveau proprietatea de a vindeca ciuma. El insusi declara in ceea ce priveste leacul: “Nu s-a gasit nici un medicament care sa apere mai bine de ciuma ca acesta compozitie. Toti cei care o ingurgitau erau aparati de boala.”

Paradoxul face ca leacul sau nu a funcționat pentru oamenii dragi lui.

Desi medicina nu are nimic in comun cu astrologia sau stiintele oculte, Nostradamus a dovedit o aplecare speciala pentru stiintele oculte si pentru astronomie. Cunostintele de baza le-a deprins chiar in timpul facultatii, deoarece acestea erau considerate discipline necesare in profesiunea de medic, de vreme ce anumite tratamente erau realizate sau recomandate in functie de conjunctia planetelor. Nostradamus merge mai departe cu aceasta pasiune, care va deveni in scurt timp chiar meseria pe care o va practica pentru a-si castiga painea.

Citește mai mult despre Nostradamus AICI