Economic Lifestyle

Noua afacere a lui Țiriac a început cu un turn. „Este începutul unei ere”

Noua afacere a lui Țiriac a început cu un turn. „Este începutul unei ere”
Foto: Facebook

O clădire de birouri impunătoare, construită și amenajată la standarde occidentale, de lux și opulență, ridicată pe o suprafață de 31 de mii de mp, se numește Țiriac Tower, după numele ”tatălui și părintelui” ei.

Era Țiriac a început cu turnul care îi poartă numele, din București

Inaugurată miercuri, 18 mai 2022, cu mare fast, de către reprezentanții și oamenii de suflet ai maestrului Țiriac, clădirea anunță începutul unei noi ere în imobiliare, după cum anunță însuși creatorul și vizionarul proiectului, Țiriac. ”Acest teren e aici de 15 ani. Clădirea asta are șarmul ei, în mijlocul Bucureștiului. Și ne mândrim cu ea. Ne lăudăm cu o construcție de 5 stele”, a declarat Ion Țiriac, chiar la deschiderea evenimentului.

Ea este situată, cum era de așteptat, aproape de centrul Capitalei, în imediata apropiere având Piața Victoriei și desigur, Guvernul României. Construcția a început în decembrie 2018 și are 12 etaje și o parcare subterană pe 5 niveluri. Clădirea acoperă o suprafață totală utilă de 16.364 mp, iar în prezent a ajuns la un grad de închiriere de 95%.

“Este începutul unei ere a diviziei Țiriac Imobiliare, care se va desfășura în următorii ani începând cu Bucureștiul și continuând cu Timișoara, Brașov și alte localități mai mici. De ce imobiliare? Pentru că România este, după 32 de ani, încă în urmă cu dezvoltările imobiliare moderne: un kilowatt oră la energie în minus, sisteme de deplasare în imobil mult mai ușor decât acum 20 de ani, 10 ani, 5 ani”, a mai spus Ion Țiriac, cu referire la noul său ”turn” de birouri.

Deșeurile din construcția de milioane de euro au fost reciclate

Investiția totală în clădire s-a ridicat la 40 de milioane de euro, potrivit Forbes, iar 3 milioane de euro au fost investiți în soluțiile inovatoare și verzi ale proiectului. Reprezentanții companiei au anunțat că 86% din totalul deșeurilor provenite din construcție au fost reciclate, 52% din valoarea totală a materialelor utilizate au fost achiziționate de la o distanță de cel mult 500 km față de amplasamentul proiectului și 36% din conținutul total al materialelor de construcție, ca valoare, a fost fabricat cu materiale reciclate.

Ce au în comun sportivii, oamenii de afaceri și mulți alții care reușesc în tot ceea ce își propun? Răpunsul este unul singur: legea atracției. Ei chiar cred, din tot sufletul, că vor reuși, vizualizează aceasta și o trăiesc chiar și atunci când dorința nu este materializată. La care se adaugă o doză de ”jucăușenie” , pentru că ei simt bucuria, în suflet, când fac ceea ce le place, așa cum fac copiii când se joacă cu jucăria preferată. Noi facem aceasta când scriem, dar voi?