Lifestyle

Noul virus mortal din China. Adevarul despre HANTAVIRUS

Noul virus mortal din China. In plina pandemie de coronavirus, pe internet circula anumite informatii despre un nou virus letal. Potrivit specialistolor, aceste stiri ar fi false.

Este vorba despre hantavirus, care are o rată a decesului de 38% potrivit Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor. In urma decesului unui barbat, în China s-a instalat o intreaga isterie, iar haştag-ul #hantavirus a căpătat o popularitate imensă pe reţelele de socializare.

Noul virus mortal din China. Adevarul despre hantavirus

„#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea. Se răspândeşte de la şobolani sau şoareci dacă oamenii îşi ingerează lichidele din corp, iar transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani“, a scris omul de ştiinţă suedez dr. Sumaiya Shaikh pe Twitter.

Potrivit specialiștilor, expunerea la urina, excrementele sau saliva rozătoarelor infectate poate duce la transmiterea virusului. De asmenea, muşcătura şobolanului poate fi periculoasă.

Ce spun specialistii: Nu exista un tratament specific

„Nu există niciun tratament specific, vindecare sau vaccin pentru infecţia cu hantavirus”, a avertizat CDC.

Virusul poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecţiune care infectează inima, plămânii şi alte organe prin slăbirea vaselor de sânge şi determinarea scurgerii acestora, potrivit Capital.