Diverse

Nu aruncați cojile de portocale. Veți rămâne uimiți la ce vă sunt utile

Nu aruncați cojile de portocale. Veți rămâne uimiți la ce vă sunt utile

Faceți parte din categoria celor care își încep ziua cu un pahar cu suc de portocale? Pe lângă o imunitate crescută, veți ține ridurile la distanță dar și infecțiile, funcția sistemului digestiv va fi îmbunătățită și nu veți avea probleme cu colesterolul.

În plus, nu doar pulpa și sucul de la portocale vă sunt de folos, ci și cojile. Iată ce puteți face cu acestea.

Cel mai frumos decor pentru prăjiturile de iarnă

Chiar dacă afară temperaturile își fac de cap, am început să numărăm zilele până la sărbătorile de iarnă. Iar cojile de portocale sunt cu totul extraordinare pentru a face un decor elegant prăjiturilor, dar și pentru a prepara un ceai cu un gust senzațional pe care să-l consumați la gura sobei.

Pentru prepararea cojilor confiate, aveți nevoie de cojile de la 3 portocale, 180 ml apă, 280 g zahăr. Se vor tăia cojile în fâșii mai subțiri care se vor pune la fiert în apă care să le acopere.

Când dă în clocot, se scurge apa și se repetă procesul încă de două ori. În alt vas amestecați zahărul cu apa și puneți la fiert până se transformă într-un sirop. Adăugați apoi cojile fiert și lăsați în acest sirop timp de o oră. Scurgeți apoi siropul, întindeți cojile pe o hârtie de copt și lăsați să se usuce jumătate de zi.

Pentru ceai se vor pune cojile la uscat într-un loc răcoros timp de câteva zile, apoi se vor depozita într-un borcan închis foarte bine, la distanță de lumină.

Dau un gust nemaipomenit mâncărurilor cu carne

Tot cojile de portocale sunt excepționale dacă le veți adăuga în diverse feluri de mâncăruri cu carne. De asemenea, le puteți pune în amestecul cu care marinați carnea sau în umpluturile pentru friptură.

Încercați să introduceți o portocală întreagă în interiorul puiului pe care-l faceți la cuptor și veți vedea diferența. Nu în ultimul rând, cojile de portocale sau de lămâie lăsate la macerat timp de 24 de ore și adăugate în cocktail-uri, vor da un gust fantastic băuturilor.

Iar dacă vreți să scăpați de mirosurile neplăcute din bucătărie, fierbeți câteva coji de portocale în timp ce gătiți.

Sursă foto: atlas culinar