Info Actual

Info Actual > Culinar > NU cumpara aceste alimente in pandemie! Sfatul unui nutritionist celebru
Culinar

NU cumpara aceste alimente in pandemie! Sfatul unui nutritionist celebru

Nu cumpara aceste alimente in pandemie! Gianluca Mech, nutritionist celebru, a dezvaluit care sunt produsele pe care ar trebui sa le evitam in timpul izolarii.

In aceasta perioada de izolare la domiciliu, este important sa stim ce cumparam atunci cand mergem la cumparaturi, astfel incat ceea ce consumam acasa sa nu ne afecteze starea de sanatate, dar nici silueta, scrie Kftele.

Nu cumpara aceste alimente in pandemie:

“Alimentele de evitat în timpul carantinei sunt cele procesate, adică exact ce majoritatea oamenilor tind să cumpere considerând că nu sunt ușor perisabile. Acestea conțin ingrediente sintetice, precum agenți de intensificare a aromelor, coloranți, emulsifianți, îndulcitori artificiali și alți aditivi folosiți pentru a imita calitățile alimentelor proaspete.

Pot conține acizi grași trans, adică grăsimi industriale capabile să reziste la temperaturi ridicate. De asemenea, fac alimentele să reziste mai mult și să nu râncezească. Acizii grași trans nu sunt sănătoși, deoarece pot crește nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu și HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare”, explică Gianluca Mech, nutritionist.

Băuturile dulci și carbogazoase, gustările dulci ambalate, înghețata industrială, ciocolata

“Alimentele procesate sunt sărace în vitamine, fibre și alți micronutrienți esențiali. Printre acestea găsim: băuturile dulci și carbogazoase, gustările dulci ambalate, înghețata industrială, ciocolata, dulciurile industriale, pâinea, margarina, biscuiții industriali, prăjiturile și amestecurile pentru prăjituri, cereale „nenaturale” pentru micul dejun, băuturile energizante, băuturile de fructe cu adaos de zahăr sau îndulcitori artificiali, carnea procesată (cum ar fi cârnații), supele instant și multe altele”, ne indeamna Gianluca Mech, potrivit Kftele.