Diverse

Nu mai aruncați frunzele de ridichi! Nici nu aveți idee ce bune sunt pentru organism

Nu mai aruncați frunzele de ridichi! Nici nu aveți idee ce bune sunt pentru organism

Nu mai aruncați frunzele de ridichi! Nici nu aveți idee ce bune sunt pentru organism. Data viitoare când cumpărați ridichi, nu le aruncați frunzele. Acestea, pe lângă faptul că sunt preparate ca orice altă legumă cu frunze verzi, ar putea oferi anumite beneficii pentru sănătate.

Frunzele de ridichi nu sunt unul dintre cele mai populare alimente din bucătărie. Cu toate acestea, dacă i-ai cunoaște toate beneficiile, cu siguranță le-ai include în dieta ta. În plus, aroma lor ușoară le face să meargă bine în orice salată sau preparat.

Frunzele de ridichi, pe care majoritatea persoanelor le aruncă, conțin compuși nutriționali care ar putea influența pozitiv sănătatea. Dacă tot nu îndrăznești să le încerci, îți vom spune ce sunt și cum să le consumi.

Nu mai aruncați frunzele de ridichi! Deși nu există multe studii cu privire la proprietățile sale, ridichea a fost folosită în cultura populară ca adjuvant pentru a trata anumite afecțiuni ușoare, cum ar fi febra, durerile în gât, tulburările biliare și inflamația.

Ele ajută la completarea dietei

Datorită aportului redus de calorii, frunzele de ridiche pot fi incluse în orice dietă pentru a profita din plin de beneficiile sale. De fapt, le puteți amesteca cu varză sau cu alte legume cu frunze verzi pentru a le consuma în salate, fără nicio sarcină de conștiință.

Contribuie la sănătatea digestivă

Frunzele de ridiche pot ajuta la facilitarea digestiei. Deși încă sunt necesare dovezi științifice pentru a-și demonstra efectele, unele studii efectuate la animale sugerează că conținutul său de fibre ar fi responsabil pentru acest beneficiu.

Pot avea efecte asupra diabetului

Diabetul este o boală în care nivelul glicemiei crește peste ceea ce este considerat normal.

Potrivit unei recenzii publicate în revista Nutrients, toate părțile ridichei par să aibă proprietăți antidiabetice. În ceea ce privește frunzele sale, acestea ar putea reduce absorbția glucozei de către intestin. Chiar și așa, sunt necesare mai multe studii clinice asupra acestor efecte.

Consumul de frunze de ridiche este considerat sigur aproape întotdeauna. Cu toate acestea, în cantități mari, pot irita stomacul. De asemenea, unele persoane pot fi alergice la acest aliment, deși nu sunt cazuri frecvente.