Info Actual

Info Actual > Diverse > Nu o să îți vină să crezi! Unde s-a mâncat cea mai scumpă friptură de miel
Diverse

Nu o să îți vină să crezi! Unde s-a mâncat cea mai scumpă friptură de miel

Nu o să îți vină să crezi! Unde s-a mâncat cea mai scumpă friptură de miel. În perioada sărbătorilor există totdeauna o explozie a prețurilor! Anul acesta, din cauza regulilor generate de epidemia de coronavirus, creșterea a fost moderată, anumite produse rămânând la prețurile de anul trecut.

74Și totuși, o creștere masivă a prețurilor a fost în penitenciare,  deținuții au rămas fără pachete de acasă, conform deciziilor luate din cauza pandemiei, și au fost obligați să-și cumpere produse de la magazinele particulare, deschise în închisori. Iar cine a dorit să-și cumpere, de Paște, friptura de miel, a trebuit să plătească de zece ori mai mult!

Reprezentanții penitenciarelor spun că duminică, s-a servit deținuților ciorbă și friptură din carne de miel.

A existat, în paralel și o ofertă venită din partea magazinelor de la care condamnații își pot face cumpărături. De când vizitele și pachetele au fost sistate, deținuții au devenit dependenți de aceste afaceri private. Ca urmare, cei care le administrează au profitat imediat de situația creată și au ridicat prețurile, care erau și așa mult mai mari decât pe piață, conform gandul.ro.

Așa cum era de așteptat, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, aceste societăți au comercializat și carne de miel, care, potrivit unor surse din mediul penitenciar, s-a vândut cu aproximativ 140 lei kilogramul, în condițiile în care, în piețe, kilogramul de carne de miel a costat și 12 lei kilogramul, adică de mai bine de zece ori mai puțin.

Dar nu numai carnea de miel s-a vândut foarte scump. La fel a fost și în cazul legumelor, dar și altor produse pe care, în general, oamenii le consumă zilnic. O pungă de 250 de grame de cafea ar fi ajuns la 40 de lei, un croissant – 8 lei, o vafă – 9 lei, iar un borcan de compot în jur de 25 de lei.

Aceste produse pot fi cumpărate de deținuți, cu cardul, din banii pe care fie îi câștigă prin muncă, fie le sunt virați de rude sau prieteni.