Info Actual

Info Actual > Social > Numărul de cazuri de COVID în scădere! Avertismentul ferm al medicilor: ”Probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val”
Social

Numărul de cazuri de COVID în scădere! Avertismentul ferm al medicilor: ”Probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val”

Numărul de cazuri de COVID în scădere! Avertismentul ferm al medicilor: ”Probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val”

Despre posibilitatea că țara noastră să treacă prin valul trei, și despre numărul de cazuri de COVID-19 din România, a vorbit medicul Beatrice Mahler.

Managerul Institutului ”Marius Nasta” din București, medicul Beatrice Mahler, a afirmat că folosirea testelor rapide cu antigen a devenit un fenomen în România, iar oamenii care ştiu că sunt bolnavi se testează cu antigen, nu mai vin la spital pentru confirmare, ceea ce influențează datele privind transmiterea comunitară a virusului SARS-COV-2.

“Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da, dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare”, a declarat Beatrice Mahler.

Un val trei în România

Este de aşteptat să urmeze un nou val de infectări în România, după cum a afirmat medicul Beatrice Mahler.

“Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val”, a spus ea, potrivit DCnews.