Lifestyle

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut! Există și cazuri grave

raceala-gripa sursa foto doc.ro
sursa foto: arhiva companiei

Incidența infecțiilor respiratorii a înregistrat o creștere în săptămâna 18 – 24 martie. Datele au fost furnizate de  Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Cu toate acestea, numărul de cazuri de gripă confirmate în laborator a scăzut.

În perioada menționată, au fost înregistrate 90.366 de cazuri de infecții respiratorii. O reducere de 13% față de aceeași perioadă a sezonului precedent și o creștere de 4,9% față de săptămâna anterioară. Au fost înregistrate 938 de cazuri de gripă clinică la nivel național. Numărul cazurilor de gripă este în scădere față de aceiași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în București și în câteva județe. Au fost înregistrate 27 de cazuri de infecții respiratorii acute severe, iar 17 cazuri de gripă au fost confirmate prin laborator.

Până la 24 martie, un număr de 1.077.791 de persoane au fost vaccinate antigripal, dintre care majoritatea din grupele populaționale cu decontare compensată, potrivit Agerpres.