Lifestyle

Nutriționist celebru: „Avem nevoie de atât de puțin ca să ne fie bine”

Nutriționist celebru: „Avem nevoie de atât de puțin ca să ne fie bine”

Nutriționist celebru: „Avem nevoie de atât de puțin ca să ne fie bine”. Mihaela Bilic este de părere că, abia acum, după ce am petrecut două săptămâni în izolare, ne putem da seama care sunt prioritățile noastre. Într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, celebrul nutriționist mărturisește că și-a dat seama că poate trăi cu mult mai puține lucruri decât a crezut.

„Reașezarea valorilor, a priorităților, a vieții… Fără să-mi dau seama, ultimele săptămâni au dus la multe schimbări în stilul meu de viață. De la gânduri, preocupări, planuri, până la cumpărături, mâncare și dinamica vieții de zi cu zi…nimic nu mai e la fel. Mă uitam în frigider și mă întrebam retoric: de ce a trebuit să cumpăr atâtea legume, acum s-au stricat. Față de alte produse m-am trezit că sunt mai tolerantă, nu mă grăbesc să arunc la gunoi iaurt sau brânză cu termenul de garanție expirat de câteva zile- dacă gustul este ok, mi se pare penibil să fac risipă alimentară într-o perioadă ca asta”, a spus Mihaela Bilic.

Aceasta a mai spus că preferă lucrurile simple. „Și la capitolul cumpărături mi-au dispărut ifosele și fițele, nu mai stau să alerg după cine știe ce produs special, mă mulțumesc cu lucruri mai puține, mai simple, pot spune cu strictul necesar. Am redescoperit că știu să pun o vopsea pe păr și să folosesc feonul și peria, că unghiile pot fi frumoase și dacă sunt date doar cu lac. Cat despre haine niciodată nu am fost o fanatică cu moda, dar acum găsesc că este atât de puțin important felul în care mă îmbrac dacă mă duc la supermarket sau în vizită la mama”, a scris Bilic.

„Criza aceasta ne ajută să ne întoarcem la normalitate”

Mihaela Bilic a povestit că a încetat să mai facă planuri. În schimb apreciezază normalitatea mai mult ca niciodată. „Niciodată n-am avut timp să observ în fiecare zi câte au mai crescut frunzele din mesteceni sau dacă zambilele au înflorit până la ultima floare. Nici pițigoi n-am știut că am la fereastră, până când nu i-am văzut ciugulind din resturile de mălai pe care le-am scuturat pe balcon.

Mi se pare că timpul s-a dilatat, că simțurile mi s-au trezit, că sunt mai conștientă ca niciodată de ființa mea. Culmea, într-o perioadă în care am încetat să fac planuri și să am așteptări exigențe de la mine. Mă mulțumesc să fiu sănătoasă, să mă bucur de vremea frumoasă și de toată această liniște fără precedent.

Viața este mult mai simplă decât am crezut, avem nevoie de atât de puțin ca să ne fie bine. Știam din cărțile de psihologie că dacă ai de ales din 30 de tipuri de înghețată, îți este imposibil să te decizi. Asta cred că s-a întâmplat și cu viața noastră dinainte de izolare: aveam o supra-ofertă din toate iar noi, paradoxal, eram nemulțumiți. Cu cat oferta este mai mică, cu atât suntem mai ușor de satisfăcut. Asta cred că este efectul benefic al acestei crize sanitare: ne ajută să ne întoarcem la normalitate, câteodată fără să ne dăm seama”, a fost mesajul emoționant al Miahelei Bilic.