Actual Diverse

O amendă usturătoare a primit un român care și-a spălat picioarele într-o fântână istorică din Italia

O amendă usturătoare a primit un român care și-a spălat picioarele într-o fântână istorică din Italia
wikipedia

Carabinierii au rămas cu gura căscată la propriu când l-au observat pe bărbatul care își spăla de praf picioarele, în Fântâna Naiadelor din Piazza della Repubblica, Roma, Italia. Românul a fost amendat pe măsura gestului său necugetat.

O amendă usturătoare a primit un român care și-a spălat picioarele într-o fântână istorică din Italia

Carabinierii de la stația Roma Quirinale l-au observat pe bărbatul care își înmuia cu grijă picioarele în fântâna publică italiană. Chiar dacă agenții mergeau spre el și strigau în gura mare să iasă de acolo, românul și-a continuat activitatea în care era concentrat, până când oameni legii italieni au ajuns chiar lângă el.

Românul în vârstă de 44 de ani a fost amendat cu 450 de euro pentru că se spăla pe picioare în Fântâna Naiadelor din Piazza della Repubblica. Acesta era plin de praf și a decis să se curețe chiar în fântâna pe care a găsit-o la îndemână.

Carabinerii l-au scos forțat de acolo pe românul nostru și l-au amendat cu 450 de euro pentru că a încălcat interdicția de a intra în fântânile istorice, relatează affaritaliani.

Povestea fântânii din Piazza della Repubblica

În ultimii zece ani ai pontificatului său, Papa Pius al IX-lea a comandat și a finanțat reconstrucția vechiului apeduct dell ‘ Aqua Marcia, grav avariat de goți în secolul al VI- lea și de atunci a rămas nefolosit.

Conducerea noului apeduct a fost încredințată, în 1868, companiei „ Acqua Pia Antica Marcia SpA (a cărei amprentă poate fi găsită încă pe unele fântâni și guri de vizitare), care a rămas mult timp unul dintre principalii furnizori de apă din oraș livra.

Lucrările urmau să se încheie într-un mare „spectacol” (așa cum făcuseră alți papi pentru apeductele inaugurate în timpul domniei lor). Papa a inaugurat fântâna de pe , cu 10 zile înainte de încălcarea Porta Pia și sfârșitul domniei sale temporale.

Câțiva ani mai târziu, în 1888, profitând de o amenajare urbanistică a zonei, orașul, dorind să mute fântâna cu câțiva metri, a văzut ocazia să o reconstruiască complet, cu un aspect nou.

Proiectul arhitectului Alessandro Guerrieri include trei bazine circulare concentrice; întreaga structură este scufundată într-un bazin mare, de mică adâncime. Întregul complex este înconjurat de o balustradă.