Lifestyle

O băutură pentru slăbit cu care nu poți să greșești. Ceaiul de fenicul

bulb-de-fenicul-la-piata-1 (1)
Foto: foodstory.ro

Nu toată lumea se poate apuca de sport dintr-odată și atunci alimentația trece pe primul loc pentru scăpatul de kilograme. Renunțatul la anumite produse și feluri de mâncare nu este un proces tocmai plăcut, dar, din nefericire este necesar.

De asemenea, și hidratarea este obligatorie, dar, mai cu seamă la doamne, s-a constatat că nu prea se consumă vitala apă.

În toate curele de slăbire, aveți un ajutor foarte puternic: ceaiul de plante. Iar unele ceaiuri favorizează curele de slăbire și pun umărul la scăpatul de kilogramele care ne fac necazuri. Astăzi, vă prezentăm unul dintre aceste ceaiuri, unul mai puțin cunoscut, dar foarte efficient: ceaiul de fenicul.

Feniculul

Vorbim despre ceai de fenicul, bineînțeles. Mulți dintre dvs știu despre această planta, dar o cunosc mai cu seamă din bucătărie. Dar, feniculul a fost înzestrat cu multe alte calități deja dovedite de oamenii de știință.

Așadar, în prezent, aceasta planta este utilizata în special în curele de slăbire, sub forma de ceai de fenicul.

Ceaiul de fenicul se poate pregăti foarte ușor, la fel că orice alta infuzie din plante. Tot ce trebuie să faci este să pui 2 – 3 lingurițe de semințe de fenicul într-o cana cu apa clocotita. Las-o la infuzat 10 – 15 minute, strecoară semințele, apoi bea ceaiul. Neîndulcit!

Pentru a avea efectul așteptat, se recomanda consumul a cate 3 căni cu ceai de fenicul pe zi. Ideal ar fi să îl bei înainte de masa, pentru a reduce apetitul și pentru a te face să mănânci mai puțin.

Cura cu ceai de fenicul se poate întinde pe o perioada de până la 6 luni. În acest timp, vei pierde în greutate până la 10 – 15 kilograme. Condiția este să ai un regim alimentar echilibrat, să te hidratezi suficient și activitatea fizică să facă parte din programul tău zilnic.

Beneficii deosebite

Iată ce alte beneficii are ceaiul de fenicul pentru cura de slăbire:

  • reduce pofta de mâncare, în special a alimentelor dulci
  • contribuie la arderea grăsimilor
  • stimulează metabolismul, prin accelerarea digestiei
  • reglează funcția hepatică

Atenție! Important!

Oricât ar fi de benefic, consumul în exces a ceaiului de fenicul poate provoca probleme gastrointestinale. De asemenea, în unele cazuri mai pot să apară alergii, dermatite sau urticarie.

Așadar, recomandăm consultarea unui medic înainte de a purcede la cura cu ceai de fenicul. De asemenea, mergeți și la medical de familie, pentru că dacă luați anumite medicamente, poate este necesar să faceți pauză inainte de a bea ceaiul sau a lua medicația la anumite ore distanță față de consumul de ceai de fenicul.

În mare, nu s-au înregistrat cazuri deosebite care ar contraindica o cură de fenicul, dar consultarea medicului currant este cât se poate de obligatorie.

Efectele ceaiului de fenicul se aseamnă cu cele ale altor ceaiuri precum a celor de ghimbir sau de mentă, dar ar fi de recomandat să nu se amestece, în caz că vă vine o astfel de idee.